Bonawentura Posted December 14, 2015 Report Share Posted December 14, 2015 Witam.Czasem po parzeniu kiełbasa wędzona i niewędzona dostaje jakieś podcieki wodnistego tłuszczu. Co może być przyczyną? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gonzo Posted December 14, 2015 Report Share Posted December 14, 2015 (edited) Receptura na podstawie której robisz kiełbasy. Edited December 14, 2015 by Gonzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ArkoGdynia Posted December 14, 2015 Report Share Posted December 14, 2015 Za duża temperatura podczas wędzenia albo za mocno i za długo parzone wyroby! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzech25 Posted December 14, 2015 Report Share Posted December 14, 2015 Albo za drobno zmielony tłuszczyk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 15, 2015 Report Share Posted December 15, 2015 Proponuję zapoznać się z tym materiałem: https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/11177-część-ii-wędliny-parzone-technologiczne-odchylenia-jakości-i-przeciwdziałanie/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.