Rozpotynski Posted December 19, 2015 Report Share Posted December 19, 2015 Witam, chciałem się z wami podzielić pomysłem i wysłuchać opinii na temat mojej budowli . Z racji iż wcześniej miałem zmontowany film z budowy, pozwolę sobie użyć tutaj linku do niego zamiast dodawać zdjęcia. Mam nadzieję, że nikt się o to nie pogniewa . Gdyby ktoś miał pytania dotyczące projektu, czy wykonania to chętnie na nie odpowiem . Link do filmu: https://www.youtube.com/watch?v=HnXaJVHl3Bc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted December 19, 2015 Report Share Posted December 19, 2015 Aż sie prosi zamiast blatu postawić komorę wędzarni Kawał roboty Tapniete z GT-I9500 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rozpotynski Posted December 20, 2015 Author Report Share Posted December 20, 2015 Wędzarnia może stanie w innym miejscu. Trzeba sobie zadbać o możliwośc majsterkowania każdego roku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezar Posted December 20, 2015 Report Share Posted December 20, 2015 Bardzo fajne budowle, czekamy teraz na wędzarkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
targal Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Witaj na forum, Fachowa robota, czyste murowanie, równe fugi, ciesielka bez zarzutu. Czekamy na wędzarnię. Planujesz wykonać "kibelek" czy "lokomotywę"? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rozpotynski Posted December 21, 2015 Author Report Share Posted December 21, 2015 Dziękuję za miłe słowa Co do wędzarni to jeszcze jest sprawa całkowicie otwarta. Nie mam nawet pojęcia żadnego o wędzeniu, aczkolwiek wszystkiego w życiu trzeba spróbować . Zapewne poczytam tu forum i znajde jakieś konkretne inspiracje i pomysły . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Dor Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Wszystkie osoby którzy robią wyśmienite wyroby kiedyś nie umiały nic, ale miały odwagę nauczyć się i teraz sporo z nich jest mistrzami. Jak nie zaczniesz to nie będziesz wiedział czy się to podoba czy nie Poczytaj forum a jak dobrze trafisz to zobaczysz udokumentowany progres u osób które prezentują swoje wyroby - od tych nieudanych do tych genialnie perfekcyjnych - stałe hasło na forum "wczesny Zbój Madej" - najlepszy przykład postępu i dojścia do perfekcji. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rozpotynski Posted December 21, 2015 Author Report Share Posted December 21, 2015 W pełni się zgadzam. Co prawda w tym roku budżet nie obejmuje wędzarni ale być może będzie to rok namysłu nad tą budowlą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Dor Posted December 21, 2015 Report Share Posted December 21, 2015 Ten rok się kończy a wędzarnie najprostszą to beczka 200L, kilka cegieł i derka jutowa - wędzarnia z beczki - i zaczynamy "chorobę".W zależności od umiejętności i materiałów - wędzarnia typu kibelek może zamknąć się w okolicach 1tyś PLN (większość materiałów kupowane) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jkaczyk87 Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 No ja na wiosnę, wprowadzam się do kupionego domu i chce na początku taką wędzarnie postawić. A to co takie drogie, że wychodzi aż 1000 zł? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Dor Posted February 18, 2016 Report Share Posted February 18, 2016 Czytanie forum daje odpowiedzi na 95% pytań - poczytaj to dowiesz się wszystkiego - są całe tematy w których są wyceny w rozbiciu na poszczególne materiały. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiek-sw Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 A to co takie drogie, że wychodzi aż 1000 zł? Cegła ,zaprawa,beton, pręty ,drzwiczki ,drewno,gont--- ot tajemnica Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts