Jump to content

Nadziewarka żeliwna


rob1_s

Recommended Posts

Witam

 

Korzystając ze skarbnicy wiedzy z tego forum zbudowałem własną wędzarnię i zacząłem od dymienia szynek, boczków, ryb i sera. Teraz przyszedł czas na kiełbasy, a konkretnie mam fazę na kabanosy. Z tego co wyczytałem, to bez nadziewarki mogę nawet nie zaczynać. Oczywiście jest dylemat: pionowa, czy pozioma, jak duży wsad, itp.

Ale przeszukując sieć trafiłem na taką żeliwną nadziewarkę jak na zdjęciach.

Czy ktoś takiej używał? Jeśli tak to byłbym wdzięczny za każde słowo na temat jej funkcjonalności.

 

Od razu mówię, że nie wiem jak często i jak dużo kiełbas będę robił. Raczej 6-10 razy w roku na własne potrzeby.

 

Pozdrawiam

 

post-67520-0-36054800-1451073638_thumb.jpgpost-67520-0-17663200-1451073643_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

....miałem taką w ręku i to raczej znal a nie żeliwo...

 

jak przedmówca pisze , gdzieś na forum była omawiana , raczej negatywnie...

 

według mnie , jeżeli to znal , to ułamią się osiowania przegubów..... no i szczelność - ale można to podgonić skórką...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...