rob1_s Posted December 25, 2015 Report Share Posted December 25, 2015 Witam Korzystając ze skarbnicy wiedzy z tego forum zbudowałem własną wędzarnię i zacząłem od dymienia szynek, boczków, ryb i sera. Teraz przyszedł czas na kiełbasy, a konkretnie mam fazę na kabanosy. Z tego co wyczytałem, to bez nadziewarki mogę nawet nie zaczynać. Oczywiście jest dylemat: pionowa, czy pozioma, jak duży wsad, itp.Ale przeszukując sieć trafiłem na taką żeliwną nadziewarkę jak na zdjęciach.Czy ktoś takiej używał? Jeśli tak to byłbym wdzięczny za każde słowo na temat jej funkcjonalności. Od razu mówię, że nie wiem jak często i jak dużo kiełbas będę robił. Raczej 6-10 razy w roku na własne potrzeby. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkdom Posted December 25, 2015 Report Share Posted December 25, 2015 Ona już była omawiana na forum. Poszukaj. Jak dobrze pamiętam, to tłok u niej przepuszcza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumbo Posted December 25, 2015 Report Share Posted December 25, 2015 ....miałem taką w ręku i to raczej znal a nie żeliwo... jak przedmówca pisze , gdzieś na forum była omawiana , raczej negatywnie... według mnie , jeżeli to znal , to ułamią się osiowania przegubów..... no i szczelność - ale można to podgonić skórką... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maad Posted December 25, 2015 Report Share Posted December 25, 2015 oj tak, bardzo negatywnie - sam o niej pisałem ... do dziś mi srebrna farbka nie chce mi się domyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts