Jump to content

Sezon ogródkowo-działkowy 2016 uważam za otwarty.

MariuszB

Recommended Posts

• Replies 799
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

• 2 weeks later...
Tuja z zasady jest trująca. Ale niektóre zwierzęta widać nie wiedzą co to trucizna. Mi potrafiły bobry zjeść świerki, a żywica ponoć im nie smakuje, nie było to żadnej śnieżnej ani mroźnej zimy. Edited by michal278

Mi to najpierw zeżrą co mogą , a następnie (to lepiej określą myśliwi-leśnicy) wytrą poroże jak wyrasta o młode drzewa  (ściągną korę zwłaszcza z modrzewia i kosodrzewiny) . Ale jest na to sposób ....... powtarzam sobie że kocham zwierzynę i przyrodę  i jakoś tak lżej na duszy :D. Póki  co nie myślę ile trzeba dokupić wieprzowiny , ale jak te incydenty nabiorą na sile to nie wykluczam i się nie zarzekam :facepalm:

Edited by Maciekzbrzegu

I tu się mylisz trzy lata temu sarny wygoliły mi tuje.

U nas na osiedlu było to samo.

Wszystkie tujowe żywopłoty zostały podgolone do wysokości sarnich łbów.

Wchodziły śmiało między domy aż do położonego w głębi placu zabaw.

:thumbsup: zgadzam się , krety też mam ale nie dużo bo mam żmije :D , ale wszystko jest zrównoważone i jakoś tak sobie żyjemy razem :facepalm:. Co więcej podglądanie tego wszystkiego daje przyjemność a jak się nie poprawia na siłę to przyroda ma swoją mądrość i jakoś to wszystko  się zazębia/egzystuje

Edited by Maciekzbrzegu

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
W tym tygodniu w naszym ogródku prace na pełnych obrotach.Przycięte zostały krzewy winogron,hortensje bukietowe i zdążyłam oczyścić żurawki.Dzisiaj będzie chyba dzień stracony dla ogródka bo jak na razie temperatura trzyma się na 0 stopniach,co nie napawa zbytnią ochotą do grzebania w ziemi.

W tym tygodniu w naszym ogródku prace na pełnych obrotach.Przycięte zostały krzewy winogron,hortensje bukietowe i zdążyłam oczyścić żurawki.Dzisiaj będzie chyba dzień stracony dla ogródka bo jak na razie temperatura trzyma się na 0 stopniach,co nie napawa zbytnią ochotą do grzebania w ziemi.

Roma, nie za wcześnie na cięcie hortensji ?

• 2 weeks later...

I ja zacząłem sezon.Wsiałem trochę pomidorów. Kupiłem taki tunelik foliowy http://allegro.pl/tunel-foliowy-ogrodowy-ogrodniczy-szklarnia-2x3m-i5255933681.html. Mam zamiar je zjeść do 15 września, bo potem jadę na ryby i grzyby. Jak do tego czasu nie urosną, to same sobie będą winne  :D  ;)