Adam z mazur Posted January 20, 2016 Report Share Posted January 20, 2016 jak w tytule..czy jest konieczna do wędzenia głowa ryby?otóż w porywie bezmyślności/rozkojarzenia odrąbałem głowę rybie.mogę wędzić bez niej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezar Posted January 20, 2016 Report Share Posted January 20, 2016 Tak, bez głowy też się uwędzi. Głowa jest tylko potrzebna do łatwiejszego zamocowania na hakach wędzarniczych, a przemysłowo jak wędzą to konsument musi za tą głowę zapłacić a potem wyrzucić do kosza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam z mazur Posted January 20, 2016 Author Report Share Posted January 20, 2016 dzieki tak myślałe ,ale chciałem się upewnić diabeł tkwi w szczegółach podobno.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted January 20, 2016 Report Share Posted January 20, 2016 otóż w porywie bezmyślności/rozkojarzenia odrąbałem głowę rybie. To dobrze że nie sobie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted January 20, 2016 Report Share Posted January 20, 2016 Tak, bez głowy też się uwędzi. Głowa jest tylko potrzebna do łatwiejszego zamocowania na hakach wędzarniczych Dobre , łeb mylnie nazywany głową jest potrzebny do łatwiejszego mocowania na hakach - to jest naprawdę dobre.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BazylWidzew Posted January 20, 2016 Report Share Posted January 20, 2016 łeb mylnie nazywany głową Facet ma łeb w innej części ciała i niekoniecznie zwany głową Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts