Mzzz Posted January 27, 2016 Report Share Posted January 27, 2016 Witam Wszystkich. Im więcej lat na karku tym z większą nostalgią wspominam dziecinne czasy gdy na gospodarstwie dziadka goniło się kury, piło mleko prosto od krowy, asystowało podczas robienia wyrobów po świniobiciu a wieczorem poznawało tajniki pędzenia bimbru Postanowiłem przypomnieć sobie smaki domowych wędlin z dzieciństwa i nie zastanawiając się długo zamówiłem części do wędzarni a w weekend ją skręciłem. Trzy polędwice, szynka i boczek już się peklują a 4 kg szynki i 1 kg boczku przeznaczę na kiełbasę - ciężko tylko się zdecydować jaką ale chyba skorzystam z przepisu na wiejską. PozdrawiamKrzysztof a to taki mały wynalazek który w weekend "skleiłem" (jedno zdjęcie bo bałagan w garażu).Dymogenerator, grzałka 1600W, sterownik oraz dodatki. Otwierana z boku i od góry - mam nadzieję że się sprawdzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jimimlody Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Witam zawsze będziesz miał coś swojego ja narazie od około roku zbieram info ale coś mi się wydaje że 2016 rok to będzie właśnie rok budowy mojeje Grilo-Wędzarni bo marzy mi się mały kombajn pozdrawiam Jimimlody Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts