Tsosna Posted February 5, 2016 Report Share Posted February 5, 2016 Jak w temacie. Gdzie można kupić?Na co zwrócić uwagę? Będą wykorzystane tylko do peklowania i przechowywania żywności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciekzbrzegu Posted February 5, 2016 Report Share Posted February 5, 2016 (edited) A może lepiej kupić pakowarkę próżniową do przechowywania , jak budżet pozwala (propozycja pod rozwagę ) . Co do peklowania w zamkniętym naczyniu worku (bez wymiany gazowej ) zdania są podzielone ze wskazaniem że nie jest zalecane (na pewno mokrego , co do suchego wymiany poglądów na forum było mniej) . Edited February 5, 2016 by Maciekzbrzegu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted February 5, 2016 Report Share Posted February 5, 2016 Takich przeznaczonych do peklowania to nie ma. Peklowanie potrzebuje powietrza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsosna Posted February 5, 2016 Author Report Share Posted February 5, 2016 więc proszę zapoznać się z wypowiedzią rezedahttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-polędwica-suszona-ala-wędliny-parmeńskie/?p=470528 chodzi mi szczególnie o fragment"dajemy dokładną ilość soli/peklosoli, i razem z przyprawami nacieramy polędwicę, i do woreczka próżniowego lub zip lock i do lodówki na minimum 2 tygodnie. Co parę dni odwracamy i masujemy polędwice. Bez problemów można tak przetrzymywać i nawet 6 tygodni, i polędwica nie będzie przesolona." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted February 5, 2016 Report Share Posted February 5, 2016 więc proszę zapoznać się z wypowiedzią rezedahttps://wedlinydomowe.pl/forum/topic/465-polędwica-suszona-ala-wędliny-parmeńskie/?p=470528 chodzi mi szczególnie o fragment"dajemy dokładną ilość soli/peklosoli, i razem z przyprawami nacieramy polędwicę, i do woreczka próżniowego lub zip lock i do lodówki na minimum 2 tygodnie. Co parę dni odwracamy i masujemy polędwice. Bez problemów można tak przetrzymywać i nawet 6 tygodni, i polędwica nie będzie przesolona."Może w Kanadzie takie specjalne mają. Poza tym wałkowane było X razy, to że ktoś czegoś używa, to nie oznacza, że dany "pojemnik" jest przeznaczony do peklowania. A "dopuszczony do kontaktu z żywnością" to dla mnie oznacza, że mogę tam sobie wziąć kanapki do pracy albo kawałek ciasta a nie przeprowadzać procesy chemiczne. Kup sobie "Gienka" jednego lub dwa, http://www.hendi.pl/garnki_patelnie/pojemnik_gn_12_budget_line_wys_150_mm_kod_999119.html będzie pasował do lodówki i do odpowiednich ilości solanki. Nie idź na taniość. Pudełka do narzędzi z Castoramy też nie kupuj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojer1 Posted February 6, 2016 Report Share Posted February 6, 2016 img013.pdfJak się nadaje do kiszonek , to do peklowania pewnie też . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciekzbrzegu Posted February 6, 2016 Report Share Posted February 6, 2016 Kiszonki nie zawierają tłuszczu, osocza wiec nie jest to jednoznaczne przełożenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bojer1 Posted February 15, 2016 Report Share Posted February 15, 2016 Karta_Produktu_ BIOWIN_319901.pdfZestaw do peklowania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.