StefanS Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Witam Zadymiaczy Polskich. Chcialbym przedstawic (zgodnie z wola) uczestnikow naszego malego spotkania kilka zdjec z naszego krotkiego I malego spotkania dzis kilkorga pasjonatow "robienia wedlin I polskiej sztuki kulinarnej " za 'Wielka Woda'. Mam nadzieje ze to pierwsze nasze spotkanie zaowocuje bardziej konkretnymi spotkaniami w rozwoju propagowania wedlin I wyrobow sposobem domowym poza "Atlantykiem)................(hihihihihihi wyszlo jak propagandowe haslo....sorry). ( "Wosiowka" ma swoja moc jednak!!!!!!)Takze Krzysztof "Redzed" jak na zdjeciach widac - Twoje "smaki" sa nadale obecne w Mass.Poznajecie?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Potwierdzam wszystko - placówka zagraniczna WB Grupa Podlaska działa . Stefan też z Podlasia Wędzarnia jest super - efekt na zdjęciu ( tylko 4 godziny w dymie ) - a kolorek .Pewnie nie jedną " amerykańską świnkę " uwędzimy, sparzymy lub sprasujemy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Qrcze , mam trochę daleko do Was . Może kiedyś ? Pozdrawiam gorąco z tej strony wody . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wosiu Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 No Boguś tak trzymać koszulka WB pięknie się prezentuje za W W Ela pięknie i kwitnąco wygląda, jak zawsze Pozdrawiamy Was serdecznie, pozdrowienia dla StefanaS i jego LP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Góra z górą się nie zejdzie , a tu proszę co za miłe spotkanie Pozdrowienia ślę dla Was Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Pozdrawiamy Was serdecznie, Nie uwierzysz Wojtuś - raczyliśmy się ( przepraszam nie ja tylko reszta - niestety kierowca ) porterówką wg Wosia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wosiu Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Nie uwierzysz Wojtuś - raczyliśmy się ( przepraszam nie ja tylko reszta - niestety kierowca ) porterówką wg Wosia Boguś czy wszyscy przeżyli Miło że przepis tak daleko zawędrował Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Wojtuś - wszyscy zdrowi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanS Posted February 7, 2016 Author Report Share Posted February 7, 2016 Potwierdzam ze Wszyscy zdrowi...ta porterowka wg Wosia jest dosc popularna wokol moich znajomych.Jak wielu z Was zna Bogdana I Ele to juz napewno wiecie ze nie posiedzimy juz spokojnie I Podlaska Grupa wczoraj oficjalnie zaingurowala dzialalnosc zagranicznego kola WD.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 Podlaska Grupa wczoraj oficjalnie zaingurowala dzialalnosc zagranicznego kola WD. No i wielkie :clap: Pozdrawiam Was gorąco Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted February 7, 2016 Report Share Posted February 7, 2016 (edited) Niby daleko, a stół zastawiony tak, że czułbym się jak u siebie w domu.Gorące pozdrowienia dla Was! Edited February 7, 2016 by miro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ArkoGdynia Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 Na całym świecie są "Nasi"!!!! Przepiękne spotkanie...... i teraz tylko czekać jak jakaś Spółdzielnia w USA powstanie.... Czekamy z niecierpliwością na fotorelację... Z Dymnym pozdrowieniem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zbój Madej Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 Na całym świecie są "Nasi"!!!! Arko, masz całkowitą rację https://www.youtube.com/watch?v=GPBog-iUWfE Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 i teraz tylko czekać jak jakaś Spółdzielnia w USA powstanie I Podlaska Grupa wczoraj oficjalnie zaingurowala dzialalnosc Arko przecież już powstała Boguś pozdrawiam serdecznie i ucałowania dla Eli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted February 8, 2016 Report Share Posted February 8, 2016 O jak miło zobaczyć Podlasiaczków . Super spotkanie ,wspaniałości na stole , uśmiechy na twarzach i fajna wędzarnia .Mam nadzieję,że jeszcze się kiedyś zobaczymy w kraju ,aby troszkę "podżemować" ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Podlasiak Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Małgoś dzięki za pozdrowienia Co do "dżemowanie" - robię to co rano jadąc do pracy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pokemon15 Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Boguś gdzieś TY zawędrował ??? Pozdrawiam serdecznie !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Małgoś Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Co do "dżemowanie" - robię to co rano jadąc do pracy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alltid Posted February 9, 2016 Report Share Posted February 9, 2016 Miło Was spotkać i widzieć znowu! Wszystkie spotkania zlotowe mi się przypomniały w Waszym gronie! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
redzed Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Gratki! Fajnie się tak spotykać, zazdroszczę wam. Gdzie ja jestem nie mam żadnych okazji spotkań z Polakami, i nawet szansy porozmawiać po polsku. Teraz Stefan i Podlasiak zaczynajcie uczyć Amerykę co to jest właśnie Polska kiełbasa. Jak oglądam to co oni nazywają "Polish sausage" to aż nie dobrze mi się robi. Pozdrowienia i smacznego, Krzysiek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanS Posted February 10, 2016 Author Report Share Posted February 10, 2016 Krzysiek - z Vancouver to tylko rzut beretem do Bostonu (napewno do nas blizej jak do kraju) wiec zapraszamy serdecznie z wizyta. Napewno damy Ci znac jak bedziemy planowac cos "powazniejszego". Natomiast nauczenie "amerykanow" robienia kielbasy po polsku graniczy z cudem. Co jednak nie znaczy ze nie probujemy........Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
redzed Posted February 10, 2016 Report Share Posted February 10, 2016 Dziękuję Stefan ale nie wiem czy ty wiesz ze nasz dolar wart tylko 71c? Dwa lata temu stał równo z amerykańskim. Lepiej ty wybierz się na zachodnia stronę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanS Posted February 12, 2016 Author Report Share Posted February 12, 2016 Krzysztof - nie ma problem bez mozliwosci jego rozwiazania wiec I przelicznik dolarowy nie jest wazny, mozliwe ze kiedys wybierzemy sie z Podlasiakiem w Twoje strony. Jak narazie to trwaja przygotowania u nas do roboczego spotkania I wymiany odswiadczen przy stole, miesie I innych dodatkach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanS Posted March 14, 2016 Author Report Share Posted March 14, 2016 Witamy ponownie. Po raz wtory odbylo sie lekkie spotkanie naszej mini grupki. Tym razem powod byl bardzo prozaiczny (brak okazji to tez okazja) - mieso. Tak np wyglada amerykanska szynka z kosciaAle ze mieso to mieso... musi byc jednak I degustowane I popijane w zwiazku z tym kilka zdjec z naszego spotkania.Ostatecznie powstalo z kilku inspiracji cos do zrobienia trzech rodzajow kielabasy Ps. Od Bogdana wiem ze istnieja tylko 4 egzemplarze takiej koszulki I tu pozdrowienia dla ich wlascicieli od naszej grupki -dodatkowo pozdrowienia dla "ziomka" z miesciny obok Osip Centralnych :-)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted March 14, 2016 Report Share Posted March 14, 2016 (edited) Tak np wyglada amerykanska szynka z kosciaŁadny tłuszczyk ma ta szynka. Nie to, co duńskie Elu, Bogusiu, miło widzieć Wasze uśmiechnięte twarze Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie Edited March 14, 2016 by EAnna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.