Jump to content

USA - Polskie WD spotkania


StefanS

Recommended Posts

Witam Zadymiaczy Polskich. Chcialbym przedstawic (zgodnie z wola) uczestnikow naszego malego spotkania kilka zdjec z naszego krotkiego I malego spotkania dzis kilkorga pasjonatow "robienia wedlin I polskiej sztuki kulinarnej " za 'Wielka Woda'. Mam nadzieje ze to pierwsze nasze spotkanie zaowocuje bardziej konkretnymi spotkaniami w rozwoju propagowania wedlin I wyrobow sposobem domowym poza "Atlantykiem)................(hihihihihihi wyszlo jak propagandowe haslo....sorry).  ( "Wosiowka" ma swoja moc jednak!!!!!!)

Takze Krzysztof "Redzed" jak na zdjeciach widac - Twoje "smaki" sa nadale obecne w Mass.

Poznajecie??

post-65748-0-41833800-1454808969_thumb.jpg

post-65748-0-82955000-1454809089_thumb.jpg

post-65748-0-76065900-1454809097_thumb.jpg

post-65748-0-84337600-1454809106_thumb.jpg

post-65748-0-71120000-1454809116_thumb.jpg

post-65748-0-00283100-1454809127_thumb.jpg

post-65748-0-09670200-1454809137_thumb.jpg

post-65748-0-81770000-1454809146_thumb.jpg

post-65748-0-21330100-1454809156_thumb.jpg

post-65748-0-44925000-1454809165_thumb.jpg

post-65748-0-30795900-1454809174_thumb.jpg

post-65748-0-30666300-1454809183_thumb.jpg

post-65748-0-49734600-1454809192_thumb.jpg

post-65748-0-37630700-1454809202_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Potwierdzam wszystko - placówka zagraniczna WB Grupa Podlaska działa :D. Stefan też z Podlasia :tongue:

 

post-41135-0-44057100-1454814172_thumb.jpg

 

Wędzarnia jest super - efekt na zdjęciu ( tylko 4 godziny w dymie ) - a kolorek :clap: .

Pewnie nie jedną " amerykańską świnkę "  uwędzimy, sparzymy lub sprasujemy :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Potwierdzam ze Wszyscy zdrowi...ta porterowka wg Wosia jest dosc popularna wokol moich znajomych.

Jak wielu z Was zna Bogdana I Ele to juz napewno wiecie ze nie posiedzimy juz spokojnie I Podlaska Grupa wczoraj oficjalnie zaingurowala dzialalnosc zagranicznego kola WD.

Pozdrawiam.

Link to comment
Share on other sites

Guest ArkoGdynia

Na całym świecie są "Nasi"!!!!  :thumbsup:

Przepiękne spotkanie...... i teraz tylko czekać jak jakaś Spółdzielnia w USA powstanie....  :thumbsup:  :clap:  :clap:  :clap:

Czekamy z niecierpliwością na fotorelację... 

 

Z Dymnym pozdrowieniem... 

Link to comment
Share on other sites

 

 

i teraz tylko czekać jak jakaś Spółdzielnia w USA powstanie

 

 

 

I Podlaska Grupa wczoraj oficjalnie zaingurowala dzialalnosc

 

Arko przecież już powstała   :) 

 

Boguś pozdrawiam serdecznie i ucałowania dla Eli. :)  

Link to comment
Share on other sites

Gratki! Fajnie się tak spotykać, zazdroszczę wam.  :D Gdzie ja jestem nie mam żadnych okazji spotkań z Polakami, i nawet szansy porozmawiać po polsku. :(

 

Teraz Stefan i Podlasiak zaczynajcie uczyć Amerykę co to jest właśnie Polska kiełbasa.  Jak oglądam to co oni nazywają "Polish sausage" to aż nie dobrze mi się robi. :facepalm: 

 

Pozdrowienia i smacznego,

 

Krzysiek

Link to comment
Share on other sites

Krzysiek - z Vancouver to tylko rzut beretem do Bostonu (napewno do nas blizej jak do kraju) wiec zapraszamy serdecznie z wizyta. Napewno damy Ci znac jak bedziemy planowac cos "powazniejszego". Natomiast nauczenie "amerykanow" robienia kielbasy po polsku graniczy z cudem. Co jednak nie znaczy ze nie probujemy........

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

Krzysztof - nie ma problem bez mozliwosci jego rozwiazania wiec I przelicznik dolarowy nie jest wazny, mozliwe ze kiedys wybierzemy sie z Podlasiakiem w Twoje strony. Jak narazie to trwaja przygotowania u nas do roboczego spotkania I wymiany odswiadczen przy stole, miesie I innych dodatkach.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Witamy ponownie. Po raz wtory odbylo sie lekkie spotkanie naszej mini grupki. Tym razem powod byl bardzo prozaiczny (brak okazji to tez okazja) - mieso. Tak np wyglada amerykanska szynka z koscia

post-65748-0-50548100-1457992477_thumb.jpg

post-65748-0-26640800-1457992523_thumb.jpg

Ale ze mieso to mieso... musi byc jednak I degustowane I popijane w zwiazku z tym kilka zdjec z naszego spotkania.

post-65748-0-37218100-1457992744_thumb.jpgpost-65748-0-37218100-1457992744_thumb.jpgpost-65748-0-37218100-1457992744_thumb.jpgpost-65748-0-12806300-1457992753_thumb.jpgpost-65748-0-85295300-1457992762_thumb.jpgpost-65748-0-03417300-1457992773_thumb.jpgpost-65748-0-58620900-1457992782_thumb.jpgpost-65748-0-48658600-1457992792_thumb.jpg

Ostatecznie powstalo z kilku inspiracji cos do zrobienia trzech rodzajow kielabasypost-65748-0-58516900-1457992802_thumb.jpg

 

 

Ps. Od Bogdana wiem ze istnieja tylko 4 egzemplarze takiej koszulki I tu pozdrowienia dla ich wlascicieli od naszej grupki -

dodatkowo pozdrowienia dla "ziomka" z miesciny obok Osip Centralnych :-))

Link to comment
Share on other sites

Tak np wyglada amerykanska szynka z koscia

Ładny tłuszczyk ma ta szynka. Nie to, co duńskie :mad:

Elu, Bogusiu, miło widzieć Wasze uśmiechnięte twarze :)  

Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie  :hug:

Edited by EAnna
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...