Jump to content

Wędzarnia Olcha

romk

Recommended Posts

Arko, drogo to pojęcie względne, a urządzonko zrobione przyzwoicie i widać że producent to nie pierwszy z brzegu "kiciarz", lecz lubiący porządne wypracowane rzemiosło, więc jeżeli ktoś jest tzw. "leworęczny", i będzie wędził jak to się mówi "weekendowo" to bardzo ładna, i kompletna wędzareczka. Wiadomo że robiąc samemu będzie kosztować ok. połowę mniej, ale są przecież i tacy którzy nie chcą się bawić w samodzielne majstrowanie :D

No ja przepraszam ale na OLX można na mniejsze pieniądze zamówić co  lepszego - wystarczy zawołać murarza żeby wymurował  palenisko i na to komorę gotową postawić 

Koszt bez własnej robocizny około 2(dwa) no może 3(trzy)  tyś ale mamy komfort, że nie babramy się w zaprawie i inych betonach

Deski, łączniki , grzałka, termostat, generator dymu - myślę, że w połowie kosztów się nie zmieścimy, nawet przy własnej robociźnie.

@Artur Dor,

No ja przepraszam ale na OLX można na mniejsze pieniądze zamówić co  lepszego - wystarczy zawołać murarza żeby wymurował  palenisko i na to komorę gotową postawić 

Koszt bez własnej robocizny około 2(dwa) no może 3(trzy)  tyś ale mamy komfort, że nie babramy się w zaprawie i inych betonach

Budowałem klasyczny kibelek prawie własnymi siłami i nie udało mi się zejść poniżej 800 zł

romk jak cytujesz to tak by widać było, że cytujesz - bo to co piszesz jest mało czytelne. - Trzeba się namęczyć by to odczytać właściwie.

Co do kosztów wybudowania "kibelka" to wiem jakie to są koszty bo mam taką konstrukcję i wiem ile mnie to kosztowało - żeby nie było to poniżej 200 zł sie zmieściłem - ale to inne układy były (ale znam koszt desek, cementu piasku i prętów zbrojeniowych- -nie mówiąc o takich pierdołach jak wkręty, zawiasy, szpilki, kotwy czy inne materiały pomocnisze )

Jestem pod wrażeniem !!!!!! marketingu ze zdjęcia wnioskować można że to komora +dymogenerator  no to jeszcze się jakość  składa,  w tej cenie nawet przyzwoicie ( pomijając własności użytkowe i zakładając ze wszystko działa jak należy ) ale z opisu to wynika że przedmiotem oferty  jest tylko skrzynia. Chyba że jestem w błędzie to poprawcie mnie.

A przepraszam w opisie (jak się poszpera ) jest że cena zawiera dymogenerator

Edited by Maciekzbrzegu