KarKan Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 Witajcie,Czy ktoś z Was korzystał już z opcji dostawy ryb do domu?Jak korzystałem z dwóch stron:http://www.rybny-swiat.pl/Zamówienie przywozi do domu po określonej trasie samochód chłodnia. Ryby w styroboxach obsypane lodem. Zmawiałem śledzia dorsza i wędzone makrele. Wczoraj przyjechały do mnie ryby ze strony http://www.rybyurybaka.pl/Wysłane kurierem z opcją 24h. Ryby trochę gorzej zapakowane zamrożona butelka z wodą plus zapakowane w zgrzany worek ale jakościowo super. W załączniku zdjęcia. 7kg dorsza. Ktoś korzysta z takich opcji? Może moja opinia się komuś przyda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viszna Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 Jeżeli chodzi o pierwszą opcję o której pisałeś to wygląda z opisu wszystko OK.Natomiast przy 2-gim opisie to moim zdaniem jeszcze można z tego korzystać miły chłodek na dworze i wewnątrz "paki" samochodu kuriera, ale latem przy temperaturach powyżej 20°C nocą, nie wspominając o temperaturze w ciągu dnia, to jak sam napisałeś: trochę gorzej zapakowane zamrożona butelka z wodąmoże być pewne "ryzyko" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
naginajka Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 Ja korzystałem z 2 opcji Ryby u rybaka. Byłem bardzo zadowolony - przesyłka po 24h dotarła do domu, w środku jeszcze był lód, ryby jakościowo super.Z tego co mi się kojarzy to chyba w lecie nie mają wysyłek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jojo Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 http://www.rybny-swiat.pl/ Ja od dłuższego czasu biorę ryby z pierwszej opcji. Znam osobiście właściciela i ryby ma bardzo dobre. Zawsze świeże. Nawet daty odbioru ma uzależnione od wypłynięcia kutra. Polecam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beatag Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 Zainteresowanych z okolic Warszawy odsyłam do strony http://czarynatury.pl/punkt.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarKan Posted February 24, 2016 Author Report Share Posted February 24, 2016 http://www.rybny-swiat.pl/ Ja od dłuższego czasu biorę ryby z pierwszej opcji. Znam osobiście właściciela i ryby ma bardzo dobre. Zawsze świeże. Nawet daty odbioru ma uzależnione od wypłynięcia kutra. PolecamTeraz w połowie marca. Coś pewnie znowu zamówięTaki świeży dorsz z patelni coś pięknego! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 Dzieki Beata ,do jednego miejsca to bede miala rzut beretem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beatag Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 Możesz się skusić również na ten olej lniany [gość zachwalaże zawsze ma świeży] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 A to moze tez sie pokusze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beatag Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 Ja piję [tak-piję ] go w ilości 1 łyżeczka dziennie .Ponieważ nijak nie mogłam się przekonać do jego smaku testowałam go na rózne sposoby.Proponuję Ci z sokiem z cytryny lub najlepsza wersja dla mnie z sokiem z granatu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pis67 Posted February 24, 2016 Report Share Posted February 24, 2016 Ceny tych ryb z dostawą do domu jakieś wysokie - słowem nie dla mnie - ja z naszych jezior chyba wolę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarKan Posted February 25, 2016 Author Report Share Posted February 25, 2016 Jak ktoś nie mieszka nad morzem albo nad jeziorem nie ma wyjścia. Ja nie mam po prostu innego źródła. A tak nigdzie się nie ruszam i ryby przyjeżdżają do domu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jojo Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Nie wiem jakie ceny macie w sklepach rybnych. W Lesznie są porównywalne z tymi z Rybnego Świata. Jednak świeżość i jakość przemawia na korzyść tych dostarczanych do domu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Beata, oj znajac siebie to pic go napewno nie bede ,ale moze kupie zeby uzyc do czegos innego w kuchni, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarKan Posted February 25, 2016 Author Report Share Posted February 25, 2016 Beata, oj znajac siebie to pic go napewno nie bede ,ale moze kupie zeby uzyc do czegos innego w kuchni, Proszę zerknąć na temat tego wątku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
electra Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 Użytkownicy 1042 postów MiejscowośćRawicz Napisano minutę temu electra, dnia 25 Lut 2016 - 10:35, napisał: Beata, oj znajac siebie to pic go napewno nie bede ,ale moze kupie zeby uzyc do czegos innego w kuchni, Proszę zerknąć na temat tego wątku juz nie zasmiecam... sorry Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El komendante Posted February 25, 2016 Report Share Posted February 25, 2016 (edited) Nie wiem jakie ceny macie w sklepach rybnych. W Lesznie są porównywalne z tymi z Rybnego Świata. Jednak świeżość i jakość przemawia na korzyść tych dostarczanych do domu.Witam, W mojej mieścinie mamy port rybacki a w nim sklepik. Ryby prosto z kutra - taki szyld wisi.Co ciekawe te same ryby z tego samego kutra są nieznacznie tańsze w sklepach rybnych w mieście,Rybacy mają także punkt sprzedaży na rynku, ten sam szyld i te same ceny jak w porcie, choć czasami bywają wyższe. Edited February 25, 2016 by El komendante Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robisum1 Posted March 22, 2016 Report Share Posted March 22, 2016 Mam dostawce co przy wiekszej ilosci po 19zl za kg fileta z dorsza ostatnio mi przywiózł do domu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts