Jump to content

Ryby z dostawą do domu

KarKan

Recommended Posts

Witajcie,

Czy ktoś z Was korzystał już z opcji dostawy ryb do domu?

Jak korzystałem z dwóch stron:

http://www.rybny-swiat.pl/

Zamówienie przywozi do domu po określonej trasie samochód chłodnia. Ryby w styroboxach obsypane lodem. Zmawiałem śledzia dorsza i wędzone makrele.

Wczoraj przyjechały do mnie ryby ze strony

http://www.rybyurybaka.pl/

Wysłane kurierem z opcją 24h. Ryby trochę gorzej zapakowane zamrożona butelka z wodą plus zapakowane w zgrzany worek ale jakościowo super. W załączniku zdjęcia. 7kg dorsza.

Ktoś korzysta z takich opcji?  Może moja opinia się komuś przyda :)

post-57505-0-41360600-1456291306_thumb.jpg

post-57505-0-00668800-1456291308_thumb.jpg

post-57505-0-48106600-1456291309_thumb.jpg

post-57505-0-08372600-1456291311_thumb.jpg

Jeżeli chodzi o pierwszą opcję o której pisałeś to wygląda z opisu wszystko OK.

Natomiast przy 2-gim opisie to moim zdaniem jeszcze można z tego korzystać miły chłodek na dworze i wewnątrz "paki" samochodu kuriera, ale latem przy temperaturach powyżej 20°C nocą, nie wspominając o temperaturze w ciągu dnia, to jak sam napisałeś: 

trochę gorzej zapakowane zamrożona butelka z wodą

może być pewne "ryzyko"  :D

http://www.rybny-swiat.pl/

Ja od dłuższego czasu biorę ryby z pierwszej opcji. Znam osobiście właściciela i ryby ma bardzo dobre. Zawsze świeże. Nawet daty odbioru ma uzależnione od wypłynięcia kutra.

Polecam

Teraz w połowie marca. Coś pewnie znowu zamówię;)

Taki świeży dorsz z patelni coś pięknego!

Użytkownicy 1042 postów MiejscowośćRawicz Napisano minutę temu electra, dnia 25 Lut 2016 - 10:35, napisał: Beata, oj znajac siebie to pic go napewno nie bede ,ale moze kupie zeby uzyc do czegos innego w kuchni,   Proszę zerknąć na temat tego wątku

juz nie zasmiecam... sorry 

Nie wiem jakie ceny macie w sklepach rybnych. W Lesznie są porównywalne z tymi z Rybnego Świata. Jednak świeżość i jakość przemawia na korzyść tych dostarczanych do domu.

Witam,

W mojej mieścinie mamy port rybacki a w nim sklepik. Ryby prosto z kutra - taki szyld wisi.

Co ciekawe te same ryby z tego samego kutra są nieznacznie tańsze w sklepach rybnych w mieście,

Rybacy mają także punkt sprzedaży na rynku, ten sam szyld i te same ceny jak w porcie, choć czasami bywają wyższe.

Edited by El komendante

• 4 weeks later...