Switala18 Posted March 2, 2016 Report Share Posted March 2, 2016 Postanowiłem napisać tego posta ponieważ same piece chlebowe a nie ma słowa o automatach. Przeciez w nich tez można upiec chleb wszelakiego rodzaju.Może macie jakieś doświadczenie,przepisy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
podwawelska Posted March 3, 2016 Report Share Posted March 3, 2016 Piec chleby można, czemu nie. Ale z doświadczenia ci powiem, że nie ma jak piekarnik. Chociaż oczywiście wszystko zależy od wielu rzeczy: czy ci się chce, czy cię to kręci, czy masz czas... Maszyna jest o tyle fajna, że wrzucasz wszystkie składniki, uruchamiasz i kompletnie nic cię więcej nie interesuje. Czyli poświęcasz na to ze 3 minuty. Reszta robi się sama. Jeżeli chodzi o jakieś przepisy to popatrz tutaj: www.chleby.infoNatomiast jeżeli masz jakieś pytania to wal śmiało, postaram się odpowiedzieć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Switala18 Posted March 4, 2016 Author Report Share Posted March 4, 2016 kiedyś tak robiłem wrzucałem składniki i nastawiałem szybki chleb. Teraz można powiedzieć jest podobnie z tym że teraz dodaję zakwas wyrabiam ciasto i wyłączam. Czekam aż wyrośnie i włączam pieczenie na 1,10h. Chlebek jest pyszny. Wiadomo wybrałem tę metodę z tego względu że w piekarniku mi nie wychodziły chlebki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 4, 2016 Report Share Posted March 4, 2016 Zrób według przepisu który wstawił Paweł, a na pewno ci chleb wyjdzie. https://wedlinydomowe.pl/forum/topic/12711-podwawelska-z-chlebem/?do=findComment&comment=478486 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moletto Posted March 8, 2016 Report Share Posted March 8, 2016 A ja poszukuje instrukcji obsługi po polsku do maszynki do pieczenia chleba BACKMEISTER model 8641 jakby mógł ktoś pomóc to dziękuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts