KamilPe Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Witam w moim wątku, niedawno rozpocząłem przygodę z serowarstwem;) bede tutaj dzielił się z wami moimi przygodami w tej dziedzinie, z czasem planuje tez rozszerzyć działalność o wędliny itp.Zobaczymy jak to bedzie;D Poniżej mój pierwszy ser robiony 13 lutego i kolejny robiony zaraz po nim 18 Wczoraj była degustacja i smakowały obydwa czyli jest dobrze [emoji123] Drugi ser był robiony z ziołami prowansalskimi.http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160306/6152be1e64860537aef3ab85a9ce4723.jpg http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160306/3873e8e6d00a19890daf480a38717538.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Ładny w przekroju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted March 6, 2016 Report Share Posted March 6, 2016 Witam w moim wątku, niedawno rozpocząłem przygodę z serowarstwem;) bede tutaj dzielił się z wami moimi przygodami w tej dziedzinie Super ... czekamy na dalsze relacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPe Posted April 23, 2016 Author Report Share Posted April 23, 2016 (edited) Co do dalszych relacji...Mój półtora miesięczny ser z ziołami prowansalskimi:) http://uploads.tapatalk-cdn.com/20160423/bbd63af76dd8c9ea55bd8ece10abef38.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20160423/af0e8e903bc0b0eda3ae6c83e7ec54d3.jpg Był jeszcze z tłuczonym kolorowym pieprzem ale tak długo nie wytrzymał Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edited April 23, 2016 by KamilPe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPe Posted February 1, 2017 Author Report Share Posted February 1, 2017 Zabieram sie za kolejny ser po sporej przerwie,niestety podpuszczka ma termin ważności do dzisiaj i w weekend będzie juz po terminie, i tu moje pytanie jaka podpuszczkę byście mi polecili i gdzie najlepiej zamówić ? Moja podpuszczka jest w płynie mikrobiologiczna z kroplomierzem ze strony serowar Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziezielony Posted February 1, 2017 Report Share Posted February 1, 2017 Jak trzymałeś w lodówce to najprawdopodobniej jest w porządku.Kiedyś awaryjnie, na szybko, kupiłem podpuchę u Obi'boka, byłem b.zadowolony -----Podpuszczka z Serowara jest ok, również stosuję z Agrovisu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPe Posted February 4, 2017 Author Report Share Posted February 4, 2017 Dziekuje za odpowiedz, a to efekt warzenia Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted February 4, 2017 Report Share Posted February 4, 2017 efekt warzenia No...chyba dobra wydajność Z ilu litrów mleczka robiłeś...? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPe Posted February 4, 2017 Author Report Share Posted February 4, 2017 (edited) Dobra dobra:)Robiłem z 10 L A i jeszcze 0,5kg ricotty mam Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Edited February 4, 2017 by KamilPe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted February 5, 2017 Report Share Posted February 5, 2017 Hehe A i we serwatce sie pewnie wykąpałeś... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPe Posted February 5, 2017 Author Report Share Posted February 5, 2017 Nie no cos ty;D w mleku dlatego jakość dobra Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.