Jump to content

Ciasta


Aksamit97

Recommended Posts

Jako że ostatnimi czasy przygotowujemy nowe miejsce pod spółdzielnię, to trzeba organizować spotkania przygotowawcze. Tym razem mieliśmy rekonesans, a że o pustym żołądku nie można ustalać, to przygotowałem ciasto na kaszy jaglanej.

Kolejne zdjęcia.

Spód jest zrobiony z orzechów brazylijskich i laskowych zmiksowanych z figami. ( wszystko wcześniej namoczone). Potem dodałem wiórków kokosowych. Natomiast masa była zrobiona z kaszy jaglanej gotowanej z mlekiem kokosowym. Po ostygnięciu dodałem miodu i kakaa. Potem wyłożyłam blachę spodem i na to dałem masę.

Jedna uwaga, można dodać oleju kokosowego do spodu, aby lepiej się rozkladał.

Ciasto należy przez nic schłodzić w lodówce, albo zimnym pomieszczeniu.

post-54326-0-50418700-1457380010_thumb.jpg

post-54326-0-94584600-1457380026_thumb.jpg

post-54326-0-55731800-1457380093_thumb.jpg

post-54326-0-79039800-1457380120_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

 

 

Jako że ostatnimi czasy przygotowujemy nowe miejsce pod spółdzielnię, to trzeba organizować spotkania przygotowawcze. Tym razem mieliśmy rekonesans, a że o pustym żołądku nie można ustalać, to przygotowałem ciasto na kaszy jaglanej.

Aksamit .. chyba zaczyna rosnąć mi konkurencja cukiernicza na spotkaniu Spółdzielni ;) Zacząłeś o czegoś nietypowego, bo z kaszy jaglanej. Takiego jeszcze nie robiłam. :) szkoda tylko, że nie ma przekroju. Mam nadzieję, że to nie koniec Twoich poczynań w kategorii ciast. :) Tylko nie odpuszczaj serów ;)

Link to comment
Share on other sites

A Ty Anuś nie zaniechaj robienia marmolad, miałem 2 słoiczki Twoich wyrobów , jeden poszedł od razu a z drugim oszczędnie żeby na dłużej starczyło ale niestety wszystko co dobre szybko się kończy. Właśnie wykończyłem marmoladę jabłko -winogron.

Link to comment
Share on other sites

Ciasta rób dalej, jak Artur mówi, Aniu. :) Na następny raz zrobię znowu (na spotkanie spółdzielni), to zobaczysz przekrój i co tam będziesz chciała.

Serów nie zaprzestanę robić. :) To jedna z moich największych pasji.

A co do marmolad, to Artur ma rację. Przepyszne są. Otworzyłem tę z winogron, to pyszny.

Link to comment
Share on other sites

A Ty Anuś nie zaniechaj robienia marmolad, miałem 2 słoiczki Twoich wyrobów , jeden poszedł od razu a z drugim oszczędnie żeby na dłużej starczyło ale niestety wszystko co dobre szybko się kończy. Właśnie wykończyłem marmoladę jabłko -winogron.

To była całkowita improwizacja :D ale jest do odtworzenia  ;) cieszę się, że smakowało  :) jeszcze kilka słoiczków zostało  ;) 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...