Aksamit97 Posted March 7, 2016 Report Share Posted March 7, 2016 Jako że ostatnimi czasy przygotowujemy nowe miejsce pod spółdzielnię, to trzeba organizować spotkania przygotowawcze. Tym razem mieliśmy rekonesans, a że o pustym żołądku nie można ustalać, to przygotowałem ciasto na kaszy jaglanej.Kolejne zdjęcia.Spód jest zrobiony z orzechów brazylijskich i laskowych zmiksowanych z figami. ( wszystko wcześniej namoczone). Potem dodałem wiórków kokosowych. Natomiast masa była zrobiona z kaszy jaglanej gotowanej z mlekiem kokosowym. Po ostygnięciu dodałem miodu i kakaa. Potem wyłożyłam blachę spodem i na to dałem masę. Jedna uwaga, można dodać oleju kokosowego do spodu, aby lepiej się rozkladał.Ciasto należy przez nic schłodzić w lodówce, albo zimnym pomieszczeniu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 Jako że ostatnimi czasy przygotowujemy nowe miejsce pod spółdzielnię, to trzeba organizować spotkania przygotowawcze. Tym razem mieliśmy rekonesans, a że o pustym żołądku nie można ustalać, to przygotowałem ciasto na kaszy jaglanej. Aksamit .. chyba zaczyna rosnąć mi konkurencja cukiernicza na spotkaniu Spółdzielni Zacząłeś o czegoś nietypowego, bo z kaszy jaglanej. Takiego jeszcze nie robiłam. szkoda tylko, że nie ma przekroju. Mam nadzieję, że to nie koniec Twoich poczynań w kategorii ciast. Tylko nie odpuszczaj serów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkawroc Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 A Ty Anuś nie zaniechaj robienia marmolad, miałem 2 słoiczki Twoich wyrobów , jeden poszedł od razu a z drugim oszczędnie żeby na dłużej starczyło ale niestety wszystko co dobre szybko się kończy. Właśnie wykończyłem marmoladę jabłko -winogron. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aksamit97 Posted March 10, 2016 Author Report Share Posted March 10, 2016 Ciasta rób dalej, jak Artur mówi, Aniu. Na następny raz zrobię znowu (na spotkanie spółdzielni), to zobaczysz przekrój i co tam będziesz chciała.Serów nie zaprzestanę robić. To jedna z moich największych pasji.A co do marmolad, to Artur ma rację. Przepyszne są. Otworzyłem tę z winogron, to pyszny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anuś Posted March 10, 2016 Report Share Posted March 10, 2016 A Ty Anuś nie zaniechaj robienia marmolad, miałem 2 słoiczki Twoich wyrobów , jeden poszedł od razu a z drugim oszczędnie żeby na dłużej starczyło ale niestety wszystko co dobre szybko się kończy. Właśnie wykończyłem marmoladę jabłko -winogron.To była całkowita improwizacja ale jest do odtworzenia cieszę się, że smakowało jeszcze kilka słoiczków zostało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkawroc Posted March 11, 2016 Report Share Posted March 11, 2016 Jeżeli można to zamawiam rezerwuję i płacę gotówką :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.