jager Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Witajcie!!! Wybudowałem piec do pieczenia dzika i mamproblem z dobraniem termometru do tego pieca.Może ktoś wie jaki należy zastosować i gdzie kupić taki termometr?Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JASIU Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Na stronie głównej masz sklep tam masz wybór kilku typów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wosiu Posted January 17, 2008 Report Share Posted January 17, 2008 Jager a może jakieś fotki tego pieca i opis techniczny bo ja się też do tego przymierzam już od dłuższego czasu.Pzdr.Wosiu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jager Posted January 18, 2008 Author Report Share Posted January 18, 2008 Jasiu na stronie są ale myśle że mają zamałą temp myśle że taki do 300 C. był by dla mnie odpowiedni.wosiu jak tylko będe miał zdjecia to prześle. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JASIU Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 po ki diabeł Ci 300 stopni chcesz wędzic czy zwęglać? :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Wiesław Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 kupilem ostatnio za 10 PLN termometr bagnetowy bardzo dobry do wędzarni i pieca do 300oC http://www.stalgast.com/catalog/taki termmetr mam w planie zastosować do pieca chlebowego, który moge bezposrednio umieścić w ściance pieca, lub wkładać w otwór (bagnet) a nastepnie wyjmować, dla potrzeb wędzarni stosuje się zazwyczaj termometry bagnetowe do 100oC umieszczone w drzwiach na stałe w naszym sklepie kosztuje ok. 35 PLN (też taki mam i dobrze się spisuje) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wdw Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 kupujesz taki za 5 zł i masz dokładny odczyt temperatury. Na skali 300-stopniowej nie wiesz czy masz 60 czy 80 stopni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 Jager od początku pisze o pieczeniu, a nie wędzeniu, stąd pewnie konieczny jest termometr mierzący temp. do 300st.C. PS. Co ciekawe, ostatnio "przekręcił" mi się termometr bagnetowy (0-120st.C.), kiedy to niespodziewanie temperatura w kominie grilla podskoczyła mi do.... myślałem, że do 120st.C.... ale po natychmiastowym wyjęciu termometru temperatura zaczęła spadać, osiągnęła 0st.C. i wskazówka wykonała kolejny obrót o 360st. lewoskrętnie. :blush: Ale termometr nadal działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts