sonicsquad Posted May 16, 2016 Report Share Posted May 16, 2016 (edited) Witam. Dopiero zaczynam przygodę z wędzeniem więc i mało będzie chyba zdjęć na początek, ale za to już wiem, że to będzie pasja na dłużej... Moja mała działeczka stoi koło domu, a domek stoi na obrzeżach Wrocławia. Sprzęt jakim dysponuję to pewnie na początek wędzarnia kupna węglowa. Jak na początek chyba dobra. Sam proces wędzenia przeprowadzam wg tabeli z naszego forum. Wędzę na zrąbkach olchowo bukowych. Ponoć najdelikatniejsze. A oto efekty: Pierwsze wędzenie to właściwie sam kurczak w ćwiartkach i kawałek białej cienkiej. Drugie wędzenie już bardziej odważne. Na dym poszły karkówka, kiełbasa biała surowa od kolegi, ćwiartka kurczaka, boczek w przyprawach, łosoś leszcz i pstrąg. I wczorajsze... Boczek, łopatka, karkówka, kiełbasa boczek i pierś drobiowa. Były jeszcze żeberka ale nie zdążyłem zrobić zdjęć po uwędzeniu bo zniknęły szybciej od piwka na grillu na który się robiły... Przekrojona karkówka wyszła chyba ładnie nie? Edited May 16, 2016 by sonicsquad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziezielony Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 Fajne są takie początki Te przygotowania, plany, rebusy, organizacja...to jest esencja kiełbasofilstwa.... Gdzieś tam widać jakiś przepał ale nie jest źle- ważne, że Ci się chce ....A bareron ? .....Jak sklepowy Sonic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 Najważniejsze że masz chęci z czasem nabierzesz doświadczenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andyandy Posted May 17, 2016 Report Share Posted May 17, 2016 I gitara! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonicsquad Posted May 17, 2016 Author Report Share Posted May 17, 2016 Dzięki serdecznie. Pojutrze 2 kilo szynki jak pogoda pozwoli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olek.P Posted May 18, 2016 Report Share Posted May 18, 2016 Na dym poszły karkówka, kiełbasa biała surowaMoge z ciekawosci zapytac co to za kielbasa ,bo bardzo ciekawa nazwa , wyroby jak na poczatek Ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonicsquad Posted November 25, 2016 Author Report Share Posted November 25, 2016 (edited) Oj dawno mnie nie było.... Ta biała cienka to wyrób sąsiada... a z dzisiaj..... Na dym poszły szynka, żeberka i piersi z kuraka. Jutro ćwiartki kurczaka i ... mojej żonie zachciało się jakieś coś do zup... ech.... Edited November 25, 2016 by sonicsquad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 Ale jak widać, nie zasypiałes gruszek w popiele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonicsquad Posted November 25, 2016 Author Report Share Posted November 25, 2016 Ale jak widać, nie zasypiałes gruszek w popiele. Oj nieee - i choć na dworze ładnie ale temperaturka niska to i tak jest ochota Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonicsquad Posted November 25, 2016 Author Report Share Posted November 25, 2016 Koniec wędzenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 No, ładnie Już sam widok powoduje ssanie w żołądku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olek.P Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 Wyroby bardziej przypominaja pieczenie niz wedzenie. Postaraj sie nastepnym razem zapanowac nad teperatura (45°C-65°C)Na poczatek jest dobrze,ale "moze" byc lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sonicsquad Posted March 29, 2018 Author Report Share Posted March 29, 2018 Ostatnie wędzenie - drewno olcha plus wiśnia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janusz_p Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Piękne, a w dodatku znaczna różnica w stosunku do poprzedniego. :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Ostatnie wędzenie - drewno olcha plus wiśnia Teraz to już pełen profesjonalizm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Ostatnie wędzenie jakość poszła z duchem czasu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woytas Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 bardzo ładny apetyczny wygląd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wróbel75 Posted March 30, 2018 Report Share Posted March 30, 2018 Ostatnie wędzenie Na pewno nie ostatnie A wyroby super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.