Jump to content

Trufle - pilne

DonLeo007

Recommended Posts

DonLeo, ja sie spotkalam z truffle kielbasa, zeby miec smak w niej to zalecaja 100g fruffle na 1 kg miesa. Jednak nie zalecaja tego wedzic. Dlaczego nie wiem.

PRzy najstepnej probie jesli masz dostep do swiezych grzybow, a patrzac gdzie jeste, to tak, zrob w takich iloscich jak napisalam. Oczywiscie napisz jak wyszlo

Pozdrawiam, Anna

Ja dodalem kiedys trufle do pasztetowej, ale w smaku ich nie bylo czuc, przypuszczam ze kupilem wtedy jakies badziewie bo nie byly specjalnie drogie.

Ale jak juz jestesmy przy grzybach to jadlem kiedys przepyszna pasztetowa o smaku grzybowym (kupiona w sklepie), probowalem taka samemu zrobic ale smak nie byl tak intensywny jak tamtej. Najprawdopodobniej dodali tam jakiegos chemicznego wynalazku bo smakowala wyraznie na grzyby.

To  byłaby dość   ...    ... ekskluzywna kiełbasa    

Wirusku , ja nie powiedzialam ze bedzie tania, maialo byc smacznie   :)

Ja dodalem kiedys trufle do pasztetowej, ale w smaku ich nie bylo czuc, przypuszczam ze kupilem wtedy jakies badziewie bo nie byly specjalnie drogie.

Yogi, w Chinach juz zaczynaja produkowac truffle i co sie dziej, czesto firmy sprzedajace,nie podaja ze te sa wlasnie z Chin a obnizaja cene, eventualie sa tacy spryciarze, ze miesaja je. Opinia fachowcow na temat tych nie  francuzkich i australijskich ( tylko o tym slyszalam) nie maja tak dobrego smaku. Nie wiem czy dobrze napisalam ,zrozumiale. Jest to inna odmiana truffle.

http://www.chinesetruffle.com/chinesetruffle.html

http://eatlovesavor.com/distinguishing-between-perigord-black-truffles-and-chinese-black-truffles/

jadlem kiedys przepyszna pasztetowa o smaku grzybowym (kupiona w sklepie), probowalem taka samemu zrobic ale smak nie byl tak intensywny jak tamtej

Jakiś czas temu zakupiłam pastę truflową.

Jest to masło z 3% trufli i aromatami.

Produkt jest włoski i ma bardzo silny smak i aromat.

Mała łyżeczka dodana do sosu zrobiła go "grzybowym".

80g kosztuje 30zł. 

Myślę, że dodatek do pasztetowej da ten intensywny smak o którym piszesz.

Jak będzie słaby to może dodać więcej?  .

Przy tej ilosci nie bedzie slaby, tylko najlepiej nie wedzic tej kielbasy, jesli juz to zrobic salami z truffle eventualnie jak kol.Jacinto napisal ,cos w rodzaju bialej.

Przy tej ilosci nie bedzie slaby,

tylko najlepiej nie wedzic tej kielbasy, jesli juz to zrobic salami z truffle

eventualnie jak kol.Jacinto napisal ,cos w rodzaju bialej.

Dziękuje Aniu za cenne wskazówki!  :flowers:

To będzie niezwyczajny "Corpus delicti" dla moich Znajomych "koszerno-żerców"!   :w00t:  :frantics:

.

jadlem kiedys przepyszna pasztetowa o smaku grzybowym (kupiona w sklepie), probowalem taka samemu zrobic ale smak nie byl tak intensywny jak tamtej

Jakiś czas temu zakupiłam pastę truflową.

Jest to masło z 3% trufli i aromatami.

Produkt jest włoski i ma bardzo silny smak i aromat.

Mała łyżeczka dodana do sosu zrobiła go "grzybowym".

80g kosztuje 30zł. 

Myślę, że dodatek do pasztetowej da ten intensywny smak o którym piszesz.

Dziekuje bardzo za informacje, jakbys jeszcze mogla napisac gdzie ta paste mozna dostac? W przyszlym tygodniu bede na urlopie w Polsce to bym sobie kilka takich past kupil.

Jeszcze raz dziekuje i pozdrawiam

gdzie ta paste mozna dostac? W przyszlym tygodniu bede na urlopie w Polsce to bym sobie kilka takich past kupil.  

Kupiłam w sklepie ze zdrową żywnością.

Nazywa się: "Burro all Tartufo bianco" - lub "White Truffle Butter" (to po angielsku)