Jump to content

Szukam mieszkania do wynajęcia Gdańsk-Wrzeszcz 2 pokoje

Ela K.

Recommended Posts

Hej! Korzystając z okazji , że jest nas tu tak dużo to pozwoliłam sobie na to ogłoszenie; Poszukuję mieszkania najchętniej Gdańsk -Wrzeszcz , 2 pokoje dla mojego syna i jego dziewczyny .Obydwoje są studentami politechniki , zależy im, żeby było dosyć blisko na uczelnie.  Może ktoś z Was ma albo zna kogoś kto ma mieszkanie do wynajęcia . Oczywiście w rozsądnej cenie. Będę wdzięczna za pomoc .

Pozdrawiam

Proponowałbym ,żeby nie skupiać się na szukaniu mieszkania w stricte studenckich okolicach, bo po pierwsze zawsze jest brak, po drugie są droższe niż gdzie indziej. Jasne, że każdy student chciałby mieszkać blisko uczelni np. we Wrzeszczu na Politechnicznej,albo Do Studzienki, ale liczba chałupek jest ograniczona i zajęta przez kilka lat. Gdańsk jest bardzo dobrze skomunikowanym miastem i można bardzo szybko dojechać z dalszych dzielnic. A najbliższe i dość duże to Suchanino i Morena i tylko kilka minut autobusem z górki i pod samą polibudą. Po drugiej stronie Grunwaldzkiej ,też kilka minut autobusem jest Zaspa, też duża sypialnia, dalej Przymorze. W stronę Gdyni, Oliwa, też nie daleko. A "latoś" to ciężko wynająć, ale w dzielnicach bardziej turystycznych niż studenckich. I nie piszcie, że przyszli studenci, przyszłość narodu nie potrafią znaleźć mieszkania przez dwa miechy w Gdańsku :) Życzę powodzenia i więcej kreatywności. ;)

Edited by szaja

I nie piszcie, że przyszli studenci, przyszłość narodu nie potrafią znaleźć mieszkania przez dwa miechy w Gdańsku

I tu się z Panem redaktorem zgadzam .

Akademiki w okolicy ul. Białej się kłaniają , póżniej można szukać jak "nie pasi" . wynajmujący boją się "prawie" studentów jak ognia , by im powierzyć lokal.  

Hehehe to wcale nie jest takie proste jakby się wydawało...  :cool: Akurat poszukuję mieszkania dla córki kolegi z forum w podobnej lokalizacji co Ela i coraz bardziej zaczyna mi szczęka opadać... Doświadczenie na rynku nieruchomości mam chyba raczej spore a po obejrzeniu kilku mieszkań zaczynam odnosić wrażenie że albo ja jakiś niedzisiejszy jestem albo rynek nieruchomości zmienił się i to na zdecydowanie gorsze przez te kilka lat. Mieszkanie z oferty, zdjęć i rozmowy telefonicznej (!) całkiem sensowne a po przybyciu na miejsce zapyziała zawilgocona nora ogrzewana piecem węglowym lub małym grzejniczkiem elektrycznym. Raz gość tak nałgał ze miałem ochotę wytrzeć nim syf w zapyziałej "kuchni"... 

Elu, nie ma się co załamywać. Jeżeli młodzi mają nóż na gardle, to niech odżałują i wynajmą coś droższego na dwa trzy miesiące, a jak poznają trochę miasto i ludzi to zawsze łatwiej znaleźć coś na studencką kieszeń. Swego czasu mieszkałem chyba w każdej dzielnicy Gdańska, oprócz  Brzeźna i Nowego Portu i nigdy nie było większego kłopotu ze znalezieniem mieszkania. A w dzielnicach o których wcześniej pisałem na pewno nie natkniesz się na piece kaflowe, bo to blokowiska. Mogą również teraz wynająć pokój gdzieś w podmiejskim motelu na kilka dni i robić całodniowe wypady w miasto w poszukiwaniu chałupki, a w centrum Gdańska reklamy biur nieruchomości , aż kłują w oczy, nie ma możliwości żeby czegoś nie trafić, gazety ogłoszeniowe, net itd. :) Pierwsze na pewno nie będzie to idealne, ale baza do dalszych poszukiwań jak najbardziej. Powodzenia ;)

Ufff, już jest mieszkanie , młodzież zadowolona. :) Pojedziemy z manelami to obadamy co oni wybrali :D   Dzięki za uwagi . Pozdrawiam Wszystkich :)

Ps. Szaja a Ty widzę niedaleko nas mieszkasz :D

:) Bardzo lubię Waszą promenadę nad jeziorem, raz nawet bym się skusił na przejazd na nartach wodnych, ale była duża kolejka, kilka lat temu :D

Bardzo lubię Waszą promenadę nad jeziorem, raz nawet bym się skusił na przejazd na nartach wodnych, ale była duża kolejka, kilka lat temu :D

To jak będziesz miał w planie przejażdżkę daj znaka przyjedziemy zrobimy fotorelację a potem pójdziemy na czeskie piwo :D

Widze ze coraz wiecej jest studentow w Gdansku ,kuzynka meza tez zaczyna studia na kierunku farmacji.

Electro od nas to najbliższe lepsze uczelnie, aczkolwiek patrząc na klasę Dawida to młodzież rozjechała się po całej Polsce i różnych uczelniach , no ale w Gdańsku jest ich najwięcej