Szkukul Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 Witajcie, proszę o informację czy ktoś budował wędzarkę elektryczną wykorzystując do tego piec konwekcyjny. Mam możliwość wykorzystania uszkodzonego pieca a w zasadzie jego wnętrza (gdyż reszta nie działa) jako komory wędzarniczej. Czy lepiej użyć jakiegoś zewnętrznego generatora czy bawić się w instalowanie spirali wewnątrz ? Chętnie posłucham tych co znają się w tym temacie, bo ja jestem dopiero na początku wędzarniczej drogi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted August 23, 2016 Report Share Posted August 23, 2016 Tak, na zlocie był pokaz wędzenia łososia z wykorzystaniem kuchni konwekcyjnej. Z uwagi na awarię pieca "zlotowego", pokaz odbył się w kuchni Anety z wykorzystaniem jej urządzeń. Pokaz prowadził Generalny Kucharz niemieckiej firmy na Polskę. Bliższe szczegóły może podać Kolega markoserwismm, który był organizatorem pokazu i który zajmuje się tymi urządzeniami zawodowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts