artlib Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Witam wszystkich mam zamiar zakupic taka oto wedzarke http://www.allegro.pl/item302372112_grill_wedzarka_barbecue_metaloplastykapolecam_.htmlProsze was o opinie na jej tematPozdrawiam Artlib Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wdw Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 To mi wygląda na kolekcję starych parowozów. :lol: a jakie to będzie w praktyce?, nie wiem,ale podziel się wrażeniami. :smile: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Qrde, to jakis nasz gostek - "Czuj - Dym" itd. :grin: Najpierw zapytaj go jaka jest dokładna wielkośc komory wedzarniczej w środku!, a potem będziemy główkowac dalej.Może sie okazać, że nie wejdzie Ci do niej nawet duży kurczak. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej D. Posted February 2, 2008 Report Share Posted February 2, 2008 Witam. Jeśli mam coś podpowiedzieć to sam probowałem zrobić taką lokomotywę. Próby nie wyszły za ciekawie. A mianowicie, wszystko byłoby OK ale jest problem z zapanowaniem nad temperaturą, a dokładniej aby utrzymać około 40 stopni trzeba cały czas stać i pilnować. Lokomotywa jak najbardziej nadaje się na jakieś imprezy gdzie trzeba coś na szybkiego upiec a przy okazji odymić. Jeśli takie jest twoje założenie to jak najbardziej polecam bo jest to bardzo efektowny grill z możliwością wędzenia w bardzo gorącym dymie. Mój projekt został trochę zmodyfikowany i mogę nadal grillować a także wędzić nie pilnując temperatury. Wygląda to teraz takhttps://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=1188&postdays=0&postorder=asc&highlight=grilo+w%EAdzarka&start=30, może nie aż tak efektownie ale jest jak dla mnie super.Mam nadzieję że na coś się przydadzą moje wypociny i pomoże ci to w wyborze wędzarni.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mundry Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Ale za 1500 PLN :o ???Nie wiem jak ty ale ja jako poczatkujacy (bo pierwszy raz wedzilem przedwczoraj) kupilem blaszana beczeke 200L za 30PLN. I, jesli sie naucze, i mi sie spodoba, to wtedy zastanowie sie nad czyms powazniejszym.Nie znam tez twojej wiedzy i praktyki w tym fachu ale widze ze to pierwszy post ... Jesli jestes "zielony" to wyglada jakbys kupil samochod i potem poszedl na prawko. ... no i mi podobaja sie takie stacjonarne, murowane ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fentel Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Nie znam tez twojej wiedzy i praktyki w tym fachuCześc mundry Witamy na zadymionym pokładzie :wink: "Najpierw zrób prawko - później kup samochód " :???: czyli: najpierw zapoznaj się z "Akademią Dziadka" a później rób takie pyszności ...jakie my robimy :rolleyes: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JASIU Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 za półtora kawałka masz piękną murowaną drewnem wykończoną no chyba że brak miejsca na murowaną to ta będzie OK uzywaja takiej w Cieszynie i nad moryem w Lebie Fentel pamietasz kolo czapki biskupa, taka stala :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artlib Posted February 3, 2008 Author Report Share Posted February 3, 2008 Dzieki za podpowiedzi jesli chodzi o miejsce na murowana to nie ma z tym problemu mam duzy ogród jeszcze sie zastanawiam czy w tej cenie moge cos fajnego wymurowac. Cały dzien zapoznawałe sie z wasza super stronka i musze powiedziec ze jestem bardzo miło zaskoczony jest duzo fajnych projektow Jesli chodzi o przeznaczenie to chodziło mi raczej o szybkie uwedzenie czegos na imprezia ,ale wiadomo apetyt rosnie i teraz coraz bardziej mysle o czyms bardziej konkretnym czyli o grillo- wedzarni z prawdziwego zdarzeniaJeszcze raz dzieki i pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mundry Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Cześc mundry Witamy na zadymionym pokładzie chyle czola Waszmosci najpierw zapoznaj się z "Akademią Dziadka" a później rób takie pyszności ...jakie my robimy :rolleyes: Akademie czytalem juz wielokrotnie a i tak jednak o czyms zapominam. Teraz kolej na praktyke. Pysznosci robie juz od przedwczoraj Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Powodzenia. :wink: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
artlib Posted February 3, 2008 Author Report Share Posted February 3, 2008 Witam jeszcze raz Czytam czytam wasza stronke i czym wiecej czytam tym mam wiecej watpliwosci A mianowicie juz miałem zamiar zrezygnowac z kupna "parowozu " i samemu wybudowac wedzarnie ładna według projektu zamieszczonych na waszych stronach.Ale czytajac opinie dowiedziałem sie ze nie zawsze to co efektownie i pieknie wyglada spełnia swoja funkcje, a kosztuje duzo i jest zabudowane na stałe .A wiec moze dla mnie jako poczatkujacega zadymiacza lepiej bedzie kupic cos sprawdzonego nie zajmujacego duzo miejsca i dajacego sie łatwo przeniesc w dowolne miejsce . Juz sam nie wiem, jesli mozecie poradzcie coś jeszczePozdrawiamArtur Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted February 3, 2008 Report Share Posted February 3, 2008 Naucz się sztuki wędzenia a do tego najlepsze prowizorki -beczka lub coś w tym stylu jak opanujesz to praktycznie i potrafisz uczyć się na własnych błędach , to wtedy sam zbudujesz sobie wędzarnię -chyba że jesteś kasiasty i zakupy nie są problemem .Popatrz jak wędzą na wsiach ostatnia wędzarnia jest tego dowodem wystarczy dobranie wymiarów do swoich potrzeb Nie trzeba żadnych fundamentów stawiasz gdzie chcesz dostawiasz palenisko i wędzisz . Jutro przedstawię podobną mniejszą składaną Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepper Posted February 4, 2008 Report Share Posted February 4, 2008 Witaj artlib, Ja bym postąpił tak, jak proponują poprzednicy, beczka+termometr+ kanał dymowy to koszt ok 100zł.Te 1400zł które Ci zostanie...przeznaczył bym na wyroby do wędzarni :grin: I uczył się,uczył.....A z czasem zdecydujesz....Czy lepsza stacjonarna wędzarnia.....czy też taki przenośny kombajn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wujaszek Tom Posted February 5, 2008 Report Share Posted February 5, 2008 Proponuje przeszukać zasoby stronki na pewno coś dla Siebie znajdziesz.Zobacz również temat Dziadka o wiejskich wędzarniach.Dziadku wędzarnia z dzieloną na kilka części pokrywą -chylę czoła . pozdrawiam wujtom :tongue: :tongue: :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wies Posted September 1, 2013 Report Share Posted September 1, 2013 Dziadek to mistrz uczyć się od niego to przyjemność osobiście to czytam wszystkie informacje od niego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.