Guest Grzegorz Z. Posted September 2, 2016 Report Share Posted September 2, 2016 (edited) Po za małej wędzarni przyszedł czas na właściwą. Na fotkach historia powstania mojego Potwora. Jak sąsiedzi na działce mnie zdenerwują to uwędzę w całości Komora 100x100x180 cm plus dach. Wyszło jak widać, sprawuje się bez zarzutu Edited September 4, 2016 by Maxell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted September 2, 2016 Report Share Posted September 2, 2016 A co żeś tam... w palenisku '' mozaike z płytek położył...? Odparzy ( odstrzeli ) Ci to przez zimę... Ogólnoie... ''Klop'' ładny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo8014 Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 Bardo ładny tylko drzwiczki od paleniska w złym miejscu na FORUM cały czas wałkowane .Wykonanie przepiękne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciekzbrzegu Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 (edited) Z czego wykonałeś strop? (ciekawe rozwiazanie).Ja zabezpieczyłbym boki stropu aby nie przeszła tamtędy iskra na drewniane ściany/drzwi ,oraz obiłbym je blachą Edited September 3, 2016 by Maciekzbrzegu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Grzegorz Z. Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 A co żeś tam... w palenisku '' mozaike z płytek położył...? Odparzy ( odstrzeli ) Ci to przez zimę... Ogólnoie... ''Klop'' ładny To kostka klinkierowa. Mam nadzieję że nie odskoczyBardo ładny tylko drzwiczki od paleniska w złym miejscu na FORUM cały czas wałkowane .Wykonanie przepiękne Dlaczego w złym miejscu?Z czego wykonałeś strop? (ciekawe rozwiazanie).Ja zabezpieczyłbym boki stropu aby nie przeszła tamtędy iskra na drewniane ściany/drzwi ,oraz obiłbym je blachąStrop to płyta silka. Ognioodporna. Zdejmując ją mam ruszt grillowy. Co do iskier nie jest tak źle. Jak jeszcze się nie zjarało, to przetrwa. Blachy nie chce, bo zimą wiecej wygrzewania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sla100 Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 Drzwiczki podobno lepiej dac z boku w takiej konstrukcji, Wygodniejsza obsluga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Grzegorz Z. Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 Drzwiczki podobno lepiej dac z boku w takiej konstrukcji, Wygodniejsza obsluga Na to bym nie wpadł. Ale dajac z boku wiecej bym sie nachodził :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pools Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 Ale dajac z boku wiecej bym sie nachodził I to jest argument nie do podważenia .... Super wędzarnia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 Ale dajac z boku wiecej bym sie nachodził :grin: To z pewnością... A po za tym ...aż tak nie żarzy , żeby poparzyło w kostki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Grzegorz Z. Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 No to przecież wędzarnia, a nie piec hutniczy. Od wiosny nie odnotowałem przypalonej nogi. Bo rozumiem, ze z boku niby lepiej, zeby sie nienpoparzyć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 Grzesiu...wędzarnia..tzn Twój Potwór wizualnie fajnie wygląda... teraz pochwal się swoimi wyrobami... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olek.P Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 tylko drzwiczki od paleniska w złym miejscu na FORUM cały czas wałkowane......a to dlaczego ? Ja bym powiedzial ze drzwi do komory sa na zlym miejscu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pablo8014 Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 to co pisali wyżej DLA WYGODNIEJSZEGO WKŁADANIA I WYCIĄGANIA Z WĘDZARNI GDY NIE PARZY PO NOGACH PRZY PODPIEKANIU GDY TRZEBA "HAJCOWAĆ" oczywiście moim zdaniem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Grzegorz Z. Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 to co pisali wyżej DLA WYGODNIEJSZEGO WKŁADANIA I WYCIĄGANIA Z WĘDZARNI GDY NIE PARZY PO NOGACH PRZY PODPIEKANIU GDY TRZEBA "HAJCOWAĆ" oczywiście moim zdaniem może i racja, ale przecież w wędzarni się nie hajcuje Wedze w niej od wiosny, dyskomfortu z takiego usytuowania paleniska nie odczułem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
naginajka Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 Mnie tam nigdy nie poparzyło, nawet przy podpiekaniu. Grzegorz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Grzegorz Z. Posted September 3, 2016 Report Share Posted September 3, 2016 Mnie tam nigdy nie poparzyło, nawet przy podpiekaniu. Grzegorz też podpiekam i jest luzik Spacerówki mam całe i zdrowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted September 4, 2016 Report Share Posted September 4, 2016 Teraz to ja dorzucę kilka uwag co do tej wędzarni,więc tak,bardzo fajna i perfekcyjnie wykonana wędzarnia ,szacun Ale mam też kilka uwag.1 Trochę za wysoka( przez to trochę upierdliwa w obsłudze)2 Po co komin jak jest regulacja przepływu dymu,po bokach wędzarni?3 Drzwi powinny być na szerokość wędzarni,ułatwia to wkładanie kijów i przekładanie ich w trakcie wędzenia.Oczywiście to są tylko moje przemyślenia,ogólnie konstrukcja udana i na pewno będzie dobrze służyć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piksiak Posted September 5, 2016 Report Share Posted September 5, 2016 ...2 Po co komin jak jest regulacja przepływu dymu,po bokach wędzarni?...Może po to aby ktoś z kibelkiem nie pomylił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.