Jump to content

Turystyka w Polsce

Muski

Recommended Posts

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Jeśli interesuję Cię północne Podlasie zapraszam. Litwini, Tatarzy, Polacy, Żydzi, Białorusini, Starowierzy. Takiego tygla kulturowego trudno znaleźć gdzieś w Polsce. Do tego kilkanaście jezior i rzek jeszcze nie skomercjalizowanych tak jak Mazury. A może zawiast auta kajak? pzdr i zapraszam do kontaktu.

Mimo, że swoje promuje,Polska Loara też jest piękna. Na Podlasiu polecam trasę polskich dworów. No i Podlaski Szlak Bociani, teraz zaś tez GreenVelo. Jeśli szukasz większej gluszy i ciszy niż Bieszczady (slowa nie jednego turysty) zapraszam do makroregionu Niemen- Pojezierze Suwalsko-Sejneńskie i Rownina Augustowska.

Guest ArkoGdynia

No to ja zareklamuję swoje... Moje Miasto.... Kierunek Gdynia...  :cool:

"Wszyscy" lecą na półwysep a i w Gdyni jest bardzo wiele ciekawych miejsc.... "przy okazji" wyjazdu nad morze.. polecam zajrzeć i do Nas  :thumbsup:

• 3 weeks later...

Bieszczady to już nie te Bieszczady..

Byłam na wędrówce namiotowej w 71. roku, z moim obecnym; opuszczone wsie i gdzieniegdzie obozowiska żołnierzy i więźniów pracujących  na polach.

A. nie rozstawał się z małą, naostrzoną siekierką i nożem spr.

Było niepowtarzalnie, cudnie...

A. nie rozstawał się z małą, naostrzoną siekierką i nożem spr.

Ja byłem w roku 69 .  Przeszedłem od Komańczy przez Cisnę go Ustrzyk  . Następnie autobusem nad Solinę którą przepłynąłem kajakiem tam i z powrotem . Było tak spokojnie jak u " Pana Boga za piecem " .  Z uzbrojenia to miałem nóż harcerski tzw finkę . Nawet na moment nie było potrzeby myśleć o samoobronie .

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Jeśli juz mowa o morzu to "morze" Jaćwingów Wigry -
. O Augustowszczyźnie, Suwalszczyźnie Sejneńszczyźnie i polnocnym Podlasiu mogę mówić godzinami. Jeśli jeszcze nie przekonałem kogoś, to mogę tylko powiedzieć że w okolicy Augustowa bywały takie slawy jak: Kopiczyński, Zborowski, Michałowski, Perepeczko, Kobuszewski, Borewicz oraz kilkadziesiąt innych osób. Co do Borewicza to nieopodal Augustowa (obecnie dzielnica miasta) kręcono jeden z najlepszych odcinków 07 zgłoś się , w ktorym wystąpiły najpiękniejsze uwczesne kobiety Polski. Ponoć byla taka impreza że jeszcze przez 10lat chodziły legendy a reżyser miał problemy u towarzyszy Partii.

Augustowszczyźnie, Suwalszczyźnie Sejneńszczyźnie i polnocnym Podlasiu mogę mówić godzinami
I wierz mi  taka wiedza jest bezcenna - Ja osobiście zapewne z niej skorzystam - ale jestem pewien że wiele Sióstr i Braci wędzarniczej - zapewne też to przeczyta - Dzięki - Bardzo bym chciał - by można tak pięknie zachwalać różne regiony naszego Pięknego kraju  .

Nie chcieć a wręcz TRZEBA. W Europie nie ma takiego drugiego kraju. To nasze małe ojczyzny. Niech kazdy napisze dwa zdania o swoim kawałku Polski i będzie piękny informator. Ja z tego żyje, ale to nie znaczy że temu zachwalam. Po prostu udało mi sie połączyć pasje z pracą.

Takie mam tereny niedaleko mojego domu. Zdjęcie z wczoraj. Trochę dalej przebiega stary przedwojenny szlak z którego można podziwiać całą panoramę przepięknych Karkonoszy. Miejsce ze zdjęcia to dom dla bardzo dużej ilości dzikiej zwierzyny. Za każdym razem gdy tam spacerujemy drogę przebiegają nam piękne i dostojne jelenie. Jelenia Góra jest tylko kilka kilometrów obok.

post-41016-0-68668200-1477324006_thumb.jpg

Edited by WojtekW