Jump to content

Podobno niemożliwe... ;)


Maxell

Recommended Posts

Kolega atcNick z naszego angielskojęzycznego forum, kilka lat temu trochę poeksperymentował. Poniżej przedstawiam fotorelację.

W pudle jest grzałka elektryczna, na której stoi naczynie ze zrębkami. Moc grzałki byłą za mała na podpieczenie części kiełbasek (niewątpliwie wpływ miało również bezpieczeństwo ppoż.), więc zostały podpieczone w piekarniku. Część zaś, wędzona i parzona.

 

post-39694-0-07836300-1474406954_thumb.jpg

post-39694-0-77880700-1474406971_thumb.jpg

post-39694-0-25172000-1474406979_thumb.jpg

post-39694-0-78994100-1474406985_thumb.jpg

post-39694-0-67837000-1474406996_thumb.jpg

post-39694-0-38743000-1474407003_thumb.jpg

post-39694-0-41067900-1474407009_thumb.jpg

post-39694-0-01411300-1474407016_thumb.jpg

post-39694-0-12646400-1474407032_thumb.jpg

Edited by Maxell
Link to comment
Share on other sites

 

 

Z polskojęzycznego forum kolega Gonzo kilka lat temu wędził pstrągi w kartonie.

Przecież masz założony osobny temat w tym dziale poświęcony wędzeniu pstrągów w namiocie. Jeśli wędziłeś w kartonie, to trzeba było wkleić lub przesłać zdjęcia.

Link to comment
Share on other sites

Bardziej chyba stanowi zabezpieczenie przed ewentualnym zapaleniem zrębek.

Jak widać również z tego materiału, najważniejszą zasadą dla uzyskania dobrych wędlin jest umiejętność wędzenia. Reszta to dodatki, które mogą w tym pomóc lub stwarzać utrudnienie.

Edited by Maxell
Link to comment
Share on other sites

 

 

Przecież masz założony osobny temat w tym dziale poświęcony wędzeniu pstrągów w namiocie. Jeśli wędziłeś w kartonie, to trzeba było wkleić lub przesłać zdjęcia.

 

Było to nad jeziorem, parę ładnych lat temu. Zdjęcia ? nie wiem czy robiłem ale mały-mały i Podlasiak konsumowali :)

Link to comment
Share on other sites

Ja po tych remontach moich wszelakich... :facepalm:  Tez twierdzę, że dobry kucharz potrafi wszędzie ugotować ( ważne , żeby wiedział ''co robi )  :thumbsup: Sama z początku próbowałam kiełbaskę wędzić w kartonie po TV :facepalm::D  z kanałem dł. 150 cm ... ( wędzenie tradycyjne ! )  Pewne niedogodności się pojawiły ... ogólnie wyszły kiełbaski smaczne ale i tak trza było sparzyć , a część w piekarniku podpiec :cool:  Łooo ludzie...kiedy to było :rolleyes::facepalm: :facepalm: :facepalm:

Edited by Einshell
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...