zieloneq Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Witam szanownych zadymiarzy po około pół roku czytając forum odważyłem się pobudować.Wszystko zrobiłem sam fakt, że trwało to około pół roku, lecz robiłem to w wekendy i to tylko czasem.Poniżej zdjęcie z każdego etapu nie będę się rozpisywał gdyż chyba wszystko wiadomo .Zostały jeszcze detale i przykrycie dachu. rozmiary 100x100x180 na około 80kg wsadu.Jeszcze nie wędziłem tylko próba. zaczęło się od projektutyczenie geodezyjnewykopwymiana gruntuizolacjazagęszczanieutwardzanieszalunekwylewkapierwsze cegłypaleniskostropkibelekpierwsza próba i to tyle fotorelacji teraz się rozkoszowac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Zapał z jakim budujesz wędzarnię jest naprawdę godny podziwu! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gruby7074 Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 Lepsze byłyby szersze drzwi, co ułatwiłoby wkładanie zawieszonych na kijach kiełbas lub wędzonek,a i pomyśl o otworach bocznych-dymnych.Ogólnie jestem na PS.Może te otwory są z tyłu,bo tam dymi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted September 21, 2016 Report Share Posted September 21, 2016 A dlaczego ''deflektor'' leży na ''zolu'' ..koło browara..? .Może te otwory są z tyłu,bo tam dymi? Dobrze postawił wędzarnię... ''Od zawietrznej''... :clap: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted September 22, 2016 Report Share Posted September 22, 2016 Bardzo fajna wędzarnia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziezielony Posted September 22, 2016 Report Share Posted September 22, 2016 Klasa! Einshell tam leży.... zawór dymowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zieloneq Posted September 22, 2016 Author Report Share Posted September 22, 2016 Lepsze byłyby szersze drzwi, co ułatwiłoby wkładanie zawieszonych na kijach kiełbas lub wędzonek,a i pomyśl o otworach bocznych-dymnych.Ogólnie jestem na PS.Może te otwory są z tyłu,bo tam dymi? słuszna uwaga Panie Gruby.Otworów jeszcze nie mam. Ale mam problem z nawierceniem, otóż deska 2,5 cm buk (jeszcze do końca nie suchy) i niestety niczym nie idzie. Otwornica wiertarka, wyrzynarka niestety nie idzie. Może macie jakieś doświadczenie w tym temacie, tzn czym ukuć żeby dziurkę zrobić tak z 7 cm Zapał z jakim budujesz wędzarnię jest naprawdę godny podziwu!Teraz prace przybrały tępa już za tydzień pierwsze wędzenie , ze szwagrem ciekawe co pierwsze się uwędzi ja, szwagier czy kiełbasa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz8501 Posted August 31, 2018 Report Share Posted August 31, 2018 Można prosić wymiary drzwiczek do paleniska? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
binio1111 Posted August 31, 2018 Report Share Posted August 31, 2018 Autor tematu nie był tu od dwóch lat. Sądząc po wyglądzie są to drzwiczki dostępne na alledrogo .Wymiary:szer. 480 x wys. 330, montaż 445 x 285,waga 7,8 kg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz8501 Posted September 4, 2018 Report Share Posted September 4, 2018 Dziękuję binio1111 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts