Jump to content

Odrdzewienie łańcucha

grzech25

Recommended Posts

Wymyśliłem sobie huśtawkę z palet i chcę ją powiesić na łańcuchu. Wala mi się stary, solidny, w garażu ale niestety dość rudy:( Fajowo jednak by wyglądał estetycznie jakoś. 

Może ktoś ma patent na jego odrdzewienie, ewentualnie oczyszczenie - może go odmalować? 

Ja osobiście bym zostawił rdzę tylko poszukał bym preparatu który by zapobiegł brudzeniu

Osobiście również zostawił bym rdzę zabezpieczając go lakierem w spraju lub innym dziekciem który to zrobi ;).. Ale to ja i ja mam tam swoje wizje ;)  Fajna rzecz którą również możesz zrobić o wrzucić łańcuch do wiaderka nawrzucać blaszek aluminiowych lub okręcić  łańcuch drutem aluminiowym i zalac kretem.... efekt  zajefajny....

Ludzie specjalnie postarzają nowe stalowe detale a Ty chcesz odnawiać ?

Zostaw jak jest i polakieruj żeby nie brudził tak jak Ci już Janusz radził ... wyszło mi z głowy jak się nazywa taki styl :(

Tapniete z GT-I9500

Grzech25  proponuje na początek chemia, następnie potraktować go ogniem i w olej.

Pokryje się warstwą ochronną podobnie jak postępuje się z kociołkami lub patelniami żeliwnymi.

Dopiero po tych zabiegach użył bym lakieru bezbarwnego.

Fajna rzecz którą również możesz zrobić o wrzucić łańcuch do wiaderka nawrzucać blaszek aluminiowych lub okręcić łańcuch drutem aluminiowym i zalac kretem.... efekt zajefajny....

Masz moze jakies zdjecia z tych wynalazkow? Jeszcze o czyms takim nie slyszalem, a jestem ciekawy jaki jest efekt.

Fajna rzecz którą również możesz zrobić o wrzucić łańcuch do wiaderka nawrzucać blaszek aluminiowych lub okręcić łańcuch drutem aluminiowym i zalac kretem.... efekt zajefajny....

Masz moze jakies zdjecia z tych wynalazkow? Jeszcze o czyms takim nie slyszalem, a jestem ciekawy jaki jest efekt.

W przyszłym tyg. bede takie efekto robił ;).   Wrzucę zdjęcia