Jump to content

Wędzarnia na sali restauracyjnej


Recommended Posts

Wędzarnia na sali restauracyjnej to było moje marzenie. Nie da się chyba bardzie przybliżyć przeciętnemu ,,Kowalskiemu ,, samego procesu wędzenia niż to co nam (mi z Izabelką ) udało się zrobić (naprawdę nie było to łatwe) . Restauracja dwa wędzaki na środku sali w przeszklonym pomieszczeniu z żaroodpornymi szybami podświetlane od środka  plus piec chlebowy wszystko opalane oczywiście drewnem.Zapraszam wszystkich do śledzenia dalszych losów mojego szalonego pomysłu fb Gorące Piece . Mieścimy się we Wrocławiu na Włodkowica 21.

 

 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Restauracja dwa wędzaki na środku sali w przeszklonym pomieszczeniu z żaroodpornymi szybami podświetlane od środka plus piec chlebowy wszystko opalane oczywiście drewnem
- Witaj - może jako ciekawostka  to tak - nie wiem czy chciałbym iść do restauracji z wędzarnią i piecem chlebowym w środku - chyba że na popijawkę..........ale na obiad ?  Fajnie jest popatrzeć jak specjalista przygotowywuje potrawy na oczach - ale wędzenie to długi proces ... i nie wszystkim odpowiada zapach dymu wędzarniczego  przy obiedzie czy kolacji - Sprzątania ( czyszczenia) tych szyb to Ci nie zazdroszczę :) Powodzenia :)
Link to comment
Share on other sites

 

 

- Witaj - może jako ciekawostka  to tak - nie wiem czy chciałbym iść do restauracji z wędzarnią i piecem chlebowym w środku - chyba że na popijawkę..........ale na obiad ?  Fajnie jest popatrzeć jak specjalista przygotowywuje potrawy na oczach - ale wędzenie to długi proces ... i nie wszystkim odpowiada zapach dymu wędzarniczego  przy obiedzie czy kolacji - Sprzątania ( czyszczenia) tych szyb to Ci nie zazdroszczę
 

 

 

 

 

dwa wędzaki na środku sali w przeszklonym pomieszczeniu z żaroodpornymi szybami

 

Więc raczej dymu na sali nie ma :) a i szyby też nie będą okopcone ;)

Link to comment
Share on other sites

 

- Witaj - może jako ciekawostka  to tak - nie wiem czy chciałbym iść do restauracji z wędzarnią i piecem chlebowym w środku - chyba że na popijawkę..........ale na obiad ?  Fajnie jest popatrzeć jak specjalista przygotowywuje potrawy na oczach - ale wędzenie to długi proces ... i nie wszystkim odpowiada zapach dymu wędzarniczego  przy obiedzie czy kolacji - Sprzątania ( czyszczenia) tych szyb to Ci nie zazdroszczę
 

 

 

 

 

dwa wędzaki na środku sali w przeszklonym pomieszczeniu z żaroodpornymi szybami

 

Więc raczej dymu na sali nie ma :) a i szyby też nie będą okopcone ;)

 

Czyli jak powiedział słynny inżynier (temat na forum) wędzarni do mieszkań cyt. "zapach będzie atmosfery" w pomieszczeniu.

https://www.youtube.com/watch?v=Bjzpl__vAws

Edited by Marek z Bielska
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...