kafelek Posted October 23, 2016 Report Share Posted October 23, 2016 Witam co sądzicie o tym autoklawie z firmy Puszkopol https://www.olx.pl/oferta/autoklaw-do-sterylizacji-puszek-CID619-IDhA59l.html#2b3142c6b3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted October 23, 2016 Report Share Posted October 23, 2016 Szkoda że nie ma danych technicznych, ale jest dobry do puszek i słoi pod warunkiem że wie się jak to używać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumbo Posted October 23, 2016 Report Share Posted October 23, 2016 Za mało opisu - poza tym spawy mocujące uszy do kadłuba nie wzbudzają mojego zaufania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andym Posted October 23, 2016 Report Share Posted October 23, 2016 Import wschodni, (skala manometru po rosyjsku). Tak jak pisał Dziadek, trzeba wiedzieć co z nim zrobić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted October 23, 2016 Report Share Posted October 23, 2016 Oprzyrządowanie ubogie . Pełne bezpieczeństwo to zawór bezpieczeństwa 3 Bar. Termometr zanurzony w czynniku grzejnym - wodzie. Termometr pozwala nam na porównanie czy manometr działa prawidłowo , Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikami Posted October 24, 2016 Report Share Posted October 24, 2016 Jak koledzy napisali, dość mało wiarygodna konstrukcja. A w dodatku wystawia ją firma - a gdzie choćby CE! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted October 24, 2016 Report Share Posted October 24, 2016 Co tu sądzić najlepiej sprzedawany na Ukrainie i Białorusi autoklaw w bardzo rozsądnej cenie,kupując od firmy jest gwarancja,minusem jest tylko dogadanie się z osobą *sprzedającą*,cena za komplet darmocha nie można więcej wymagać w tej cenie nochyba że Janusze zrobią za darmo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robinson Posted December 21, 2016 Report Share Posted December 21, 2016 Mam pytanie - czy ktoś zna może technologię pracy na tym urządzeniu krok po kroku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jano203 Posted January 22, 2017 Report Share Posted January 22, 2017 Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum jako że jest to mój pierwszy wpis tutaj Troszkę odgrzewam kotleta ale jestem właśnie na etapie poszukiwania autoklawu i również zainteresował mnie sprzęt z pierwszego posta.Po przeprowadzonym śledztwie z udziałem wujka Google myślę że jest to sprzęt produkowany przez białoruską firmę Novogashttp://www.novogas.com/tovary-narodnogo-potrebleniya/avtoklavA tutaj dokładna instrukcja stosowania co prawda w języku rosyjskim ale to chyba nie problem Co do bezpieczeństwa to bym się nie obawiał; firma która zajmuje się produkcją butli gazowych wie co robi i te autoklawy przechodzą wraz z użytym osprzętem próby zanim zostaną wypuszczone do sprzedaży. Na filmie widać nawet oznaczenia tych prób umieszczone na deklu. Żywotność określona na 10 lat. Mnie bardziej interesuje czy autoklaw wykonany ze zwykłej stali nadaje się do sterylizacji puszek czy też lepiej żeby był z nierdzewki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROB1 Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum jako nowy użytkownik,czytając na forum wątki na temat autoklawu, pasteryzacji itp.postanowiłem pewnego zimowego dnia zapoznać się z dokładnie z autoklawem polskiego producenta, wybrałem się do zakładu produkcyjnego, żeby na własne oczy sprzęt obejrzeć, podotykać no i porozmawiać z fachowcami.W skrócie mogę powiedzieć iż sprzęt zrobił na mnie duże wrażenie, zwłaszcza jeśli chodzi o kwestię bezpieczeństwa wszystko bardzo solidnie wyglądało a atesty nawet mają nawet najmniejsze elementy.Autoklawy są dostępne w różnych pojemnościach, ten prezentowany na zdjęciu ma 500L, a co do zasilania to też jest ciekawie bo są opcje do wyboru gazowa i elektryczna, sterowanie elektroniczne z różnymi opcjami wg/życzenia klienta.Nie chcę by wpis potraktowano jako reklamę, dlatego celowo nie podałem nazwy producenta (nie chcę podpaść pierwszym wpisem )dla zainteresowanych podpowiem, że w necie firma jest do zlokalizowaniano chyba, że admin pozwoli to podam namiary.Pozdrawaim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 A nie było mniejszego bo ten 500 l to raczej nie do domowych wyrobów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ROB1 Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Z tego co wiem to pojemności mogą być różne, na pewno produkują 250L i mniejsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts