Jump to content

pomocy!!:)


Recommended Posts

Witam!

 

Jestem studentką ze Szczecina i szukam informacji na zaliczenie projektu semestralnego.

Jako,że kolega zarekomendował mi tą stronę(podobno znajdę tu ludzi z dużą wiedza i zawsze gotowych do pomocy =). Wierzę, że ktoś z was mógłby mi pomóc i udzielić informacji na temat układu doprowadzania dymu i powietrza do komory wędzarniczej w układzie otwartym (bardzo są mi potrzebne rysunki). Za wszelką pomoc serdeczne dzięki :)

 

Pozdrawiam Ania-Desperada

Link to comment
Share on other sites

hej! ze wzgledu na to ,ze pare osób poleciło mi to forum, szukam u Was pomocy. MIanowicie potrzebuje dokładnego opisu konstrukcji komory wedzarniczej pracujacej w układzie zamknietym. Za wszelkie info i pomoc dziekuje. (niestety, moje szperanie po dostepnych ksiazkach i necie nie dało mi bardzo konkretnych wyników). Pomocy...
Link to comment
Share on other sites

Czyżby ten wasz profesor chce postawić sobie wędzarnię na działce. :grin: Może już szykuje się na emeryturę i chce sobie powędzić. Naczytał się chłopina o zdrowej żywności i teraz Was męczy. :lol: :lol: :lol:
Link to comment
Share on other sites

Nasz prof właśnie jest od tego specjalista(wędzenie ryb0 więc zadał ma to żeby móc nas rzetelnie ocenić-> na uczelni uznano, że dawane są teraz duże subwencje z unii na wędzarnictwo więc dobrze by było żebyśmy mieli o tym jakieś pojęcie. Jednak ja w cale nie wierze ze jeden projekt może mi dużo pomóc, tylko utrudnia życie :/
Link to comment
Share on other sites

Już w 2 tematach sa informacje na temat róznych dymogeneratorów. Jest tego sporo, sa zdjęcia i mnie nawet udało sie wczoraj sklecić schemacik pogladowy. Podane są podreczniki. działa pogotowie zadymiarskie, gdzie podane sa telefony pod które można w nagłych wypadkach dzwonić - a do tej pory nikt nie napisał nawet jednego poscika, czy ten materiał jest w jakikolwiek sposób dla Was do wykorzystania, czy jest go za mało, czy za dużo itp.

Podaję jeszcze raz swój telefon 603555452, pod który moźecie dzwonic.

Tutaj i na stronie głównej nalezy posługiwac się wyszukiwarką.

Moge od siebie jedynie powiedziec, iz ten materiał, który juz Wam podalismy, z powodzeniem wystarczy na Wasze potrzeby, tyb bardziej, iz Ligawa ma jeszcze podesłac troche z Kanady.

Polecam także nasz amerykański odpowiednik stronki www.wedlinydomowe.com , prowadzony przez zadymiacza Seminole, na której znajdziecie materiał dot. wedzarni, gdyz jest on autorem książki o tej treści.

Można, powołując sie np. na mnie, nawiązac z nim kontakt (poprzez tamtejsza stronę), a na pewno nie odmówi Wam pomocy.

Link to comment
Share on other sites

Jakoś się tam tym wszystkim podzielcie i pamietajcie, że zawsze słuzymy pomocą. :wink:

Proszę zwrócić uwagę na link polskiej filii firmy Maurer, którta miesci sie chyba w Poznaniu.

Radzę skorzystać z telefonu, lub zrzucić sie na bilet dla jednego (ładnego - pewnie trudno bedzie wybrać, gdyz Waszystkie sa na pewno urocze :blush: ) delegata/tki :wink: i podjechać na miejsce. Powinni pomóc.

Poza tym, to naprawde jest stosunkowo proste, a wiedza Wam sie przyda, zwazywszy, iz juz jesteście członkami naszego bractwa.

Zapraszam Was na III Ogólnopolski Zlot Wedzarniczej Braci, sierpien 2008. Warto przyjechac - niezapomniane wrażenia i extra atmosfera. Wasza wiedza przyda sie nam podczas zlotowej produkcji. Oczywiście, jesli chcecie, możecie zabrać swego wykładowcę. Będziemy mieli o czym pogadać, a On zobaczy w realu, jak przerabiamy świnki, rybki itp na domowe specjały i nie tylko.

Link to comment
Share on other sites

Do masanus i Marzeny.

Tak samo jak Wy jestem nowicjuszem yylko troch ę starszm wiekowo. I jako starszy kolega proponuję Wam: na pasek adresowy w internecie wprowadzić hasło " Teoria spalania i paleniska " a następnie przycisnąć klawisz Enter. Tam znajdziecie sporo materiału który Was interesuję łącznie z rysunkami.

 

A przy okazji napiszcie /mam na myśli kol. masonus i Marzena /jakie były oceny za Wasze prace. Pozdrawiam !

Link to comment
Share on other sites

Za moich czasów szło się do bibliotekli i przeglądało odpowiednią literaturę po kątem znalezienia odpowiedniego artykułu.

Nie wiem, czy ktoś zaintersowanych przejrzał "Gospodarkę Mięsną", "Food Technology"

lub "Fleischwirtschaft" oraz inne pozycje, do których nie mamy dostępu, pomimo że mamy dostep do interntu lecz nie mamy dostępu do biblioteki.

Link to comment
Share on other sites

w bibliotekach...do których my mamy dostep...sa ksiazki stare,badz ich w ogole nie ma, a na internecie sie reklamuja głownie firmy. Poza tym my dopiero raczkujemy,wiec te tematy były dla nas troszke "tabu". Oczywiście wielkie podziękowania dla Maxwella, (człowiek z pasia i wielka wiedza), oby takich wiecej:)
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...