andrzej k Posted November 16, 2016 Report Share Posted November 16, 2016 (edited) Bez nadziewarki też idzie nadziewać gdzieś od 12 minuty chyba Edited November 16, 2016 by andrzej k Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szaja Posted November 16, 2016 Report Share Posted November 16, 2016 No i to można śmiało nazwać manufakturą, tytuł też adekwatny, Spółdzielnia nie ma co Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bagno Posted November 16, 2016 Report Share Posted November 16, 2016 Szkoda, że u nas nie ma "eleganckich" parników. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KarKan Posted November 16, 2016 Report Share Posted November 16, 2016 A może ktoś napisać czym on tą świnię zabił? Jak się to coś nazywa jak działa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Todek Posted November 16, 2016 Report Share Posted November 16, 2016 A może ktoś napisać czym on tą świnię zabił? Jak się to coś nazywa jak działa?To urządzenie działa jak taki, powiedzmy pistolet na ślepe naboje. Ładunek prochowy wyrzuca taki bolec który wbija się w mózg.I z tego co widzę, to od razu dokonują odwłókniania krwi, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurok syn Jarka Posted November 17, 2016 Report Share Posted November 17, 2016 https://www.olx.pl/i2/oferta/aparat-do-uboju-aparat-ubojowy-radical-jp-4-CID757-IDdheon.html#:66d2b6460dtak to wygląda Przepraszam to nie w tym temacie chyba powinno być Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurok syn Jarka Posted November 17, 2016 Report Share Posted November 17, 2016 O dziękuje : Po załadowaniu aparatu nakręca się nakrętkę z iglicą i spustem to trzeba zachować ostrożność , po odciągnięciu głowicy przykładamy aparat do głowy zwierzęcia na skrzyżowaniu oka i ucha mocno przytrzymując naciskamy na spust to tak po krótce wygląda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzech25 Posted November 17, 2016 Report Share Posted November 17, 2016 Zaraz a oni tą kiełbasę nadziewali gotowanym mięsem? Paszteciki takie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziezielony Posted November 17, 2016 Report Share Posted November 17, 2016 Społem, Radość i Chęci Nie ważne jak, ważne z kim Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nestor Posted November 17, 2016 Report Share Posted November 17, 2016 U nas pistolet radical stosowało się do uboju bydła ,świnie ogłuszało się elektrycznymi kleszczami,potem się je podwieszało i następnie wykrwawiało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurok syn Jarka Posted November 17, 2016 Report Share Posted November 17, 2016 Witam tak kolego u nas też tak było ja nawiązałem (opisałem )troszkę ubój u rolnika Jak powinien wyglądać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cezar Posted November 17, 2016 Report Share Posted November 17, 2016 Bardzo mi się podobało napełnianie jelit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumbo Posted November 18, 2016 Report Share Posted November 18, 2016 (edited) ....gdzieś a forum jest chyba dokładne pokazane flokowanie krok po kroku.....bo tu za szybko miszcz to robi A pomysł z nadziewaniem jest ....do nauczenia.... No i jest obowiązkowo sprzątacz czterołapny wolnobieżny - a patrząc na całość, to aż się szczenięce lata wspominają, jak za Dziadkiem torbę ze sprzętem nosiłem. Edited November 18, 2016 by jumbo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzech25 Posted November 18, 2016 Report Share Posted November 18, 2016 aż się szczenięce lata wspominają, jak za Dziadkiem torbę ze sprzętem nosiłem. Mnie zawsze gonili przed świniobiciem, żebym nie żałował świnki, bo potem ducha wyzionąć nie chciała Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pacan Wojciech Posted November 20, 2016 Report Share Posted November 20, 2016 (edited) Zaraz a oni tą kiełbasę nadziewali gotowanym mięsem? Paszteciki takie?Jak sie dobrze wsłuchasz użyli słowa " jaternice " - wątrobiankę - pasztetową , kaszankę ( widać przy końcu filmu ) sporo salcesonu , zatrudnili fachowca masarza jak widać b.sprawnego . Pozdrawiam Edited November 20, 2016 by Pacan Wojciech Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makrasz Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 (edited) Radykal do świni to dziwne rozwiązanie, ale jak kto nożem nie potrafi , albo obuchem to co zrobić. Edited November 25, 2016 by Makrasz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kurok syn Jarka Posted November 25, 2016 Report Share Posted November 25, 2016 Witam a jak ktoś prądem ogłusza to tez nie potrafi obuchem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts