Jump to content

[Instrukcja Technologiczna pełna] [Rok 1959] Zbiór Instrukcji Technologicznych


Maxell

Recommended Posts

post-39694-0-90841900-1479563663_thumb.jpg post-39694-0-33502700-1479563750_thumb.jpg

 

SPIS TREŚCI (dla potrzeb wyszukiwarek)

 

Asortymentowy spis instrukcji technologicznych

 

Tytuł instrukcji / Nr instr. – Strona

 

Mleko, śmietana, śmietanka

 

Mleko spożywcze / 244 – 9
Śmietanka spożywcza / 245 – 11
Śmietana spożywcza / 246 – 13
Śmietanka homogenizowana / 247 – 16
Śmietana homogenizowana / 248 – 19

 

Masło

 

Masło czekoladowe / 223 – 22
Masło ze śmietanki pasteryzowanej / 225 – 27
Masło ze śmietany pasteryzowanej / 231 – 36
Masło topione / 230 – 44

 

Sery

 

Ser ementalski / 221 – 48
Ser groyer / 212 – 53
Ser cheddar / 263 – 58
Ser gouda / 220 – 63
Ser edamski / 234 – 68
Ser Salami / 211 – 73
Ser trapistów / 239 – 78
Ser tylżycki / 209 – 83
Ser limburski I romadur / 215 – 89
Ser camembert / 243 – 93
Ser topiony / 264 – 97
Ser roquefort owczy / 265 – 107
Ser roquefort krowi / 273 – 112
Ser owczo-krowi podhalański / 242 – 117
Ser owczo-krowi turystyczny / 240 – 122
Ser owczy solankowy / 238 – 127
Ser tylżycki chudy / 241 – 133
Ser olsztyński / 204 – 138
Ser harceński / 254 – 142
Bundz owczy / 253 – 146
Bryndza owcza / 276 – 149

 

Twarogi

 

Twaróg kwasowy spożywczy / 206 – 152
Twaróg imperial / 208 – 157
Twaróg kwasowy przemysłowy / 205 – 161
Twaróg warstwowy / 207 – 165
Serki tatarskie / 219 – 169
Serki węgierskie / 226 – 173
Serki kminkowe / 227 – 177
Serki staropolskie / 229 – 181
Serki żytawskie / 228 – 185
Tort twarogowy / 251 – 189
Krem twarogowy / 269 – 193
Serki kremowe / 266 – 195
Twaróg z maślanki / 262 – 199

 

Napoje

 

Kefir / 232 – 201
Jogurt / 233 – 204
Laktorol / 250 – 209
Felisówka / 249 -212
Szampan mleczny / 222 – 215
Kwas serwatkowy / 224 – 218
Lactovit / 275 – 222
Mleko acidofilne i acidofilina / 272 – 224

 

Produkty trwałe

 

Mleko w proszku i rozpyłowe / 200 – 227
Mleko w proszku metodą walcową / 267 – 244
Polakton / 268 – 247
Mleko zgęszczone / 271 – 251
Mleko zgęszczone słodzone / 270 – 257
Kazeina kwasowa ziarnista / 274 – 263
Kazeina włókiennicza / 236 – 273
Kazeina podpuszczkowa / 237 – 281
Serwatka zgęszczona / 216 – 285
Cukier mlekowy techniczny / 217 – 289
Cukier mlekowy rafinowany / 218 – 294
Albumina prasowana i suszona / 252 – 300

 

Lody

 

Tort lodowy iglo / 201 – 304
Lody śmietankowe / 255 – 311
Lody mleczno-owocowe / 256 – 315
Lody pingwin / 257 – 320
Lody plombiry / 258 – 325
Lody owocowe / 259 – 331
Lody bakaliowe / 260 – 335
Lody cassate / 261 – 341

 

Uzupełnienie asortymentowego spisu instrukcji technologicznych

 

Sery

 

Ser myśliwski / 278 – 345
Ser warmiński / 277 – 349

 

Spis treści opracował: qba-69

 

post-39694-0-65241200-1479563760_thumb.jpg post-39694-0-60455100-1479563841_thumb.jpg

post-39694-0-14805800-1479563852_thumb.jpg post-39694-0-22124800-1479563862_thumb.jpg

post-39694-0-29426400-1479563874_thumb.jpg post-39694-0-76309700-1479563889_thumb.jpg

post-39694-0-83873600-1479563901_thumb.jpg post-39694-0-53669700-1479563913_thumb.jpg

post-39694-0-32966400-1479563925_thumb.jpg post-39694-0-84936200-1479563937_thumb.jpg

post-39694-0-42741300-1479563949_thumb.jpg post-39694-0-53073800-1479563959_thumb.jpg

post-39694-0-09127800-1479563969_thumb.jpg post-39694-0-33390400-1479563984_thumb.jpg

post-39694-0-21121600-1479564001_thumb.jpg post-39694-0-26075200-1479564011_thumb.jpg

post-39694-0-60806000-1479564026_thumb.jpg post-39694-0-61271000-1479564037_thumb.jpg

post-39694-0-97005900-1479564050_thumb.jpg post-39694-0-06342000-1479564063_thumb.jpg

post-39694-0-75289700-1479564073_thumb.jpg post-39694-0-64103900-1479564088_thumb.jpg

post-39694-0-28561700-1479564102_thumb.jpg post-39694-0-90353500-1479564113_thumb.jpg

post-39694-0-39092000-1479564128_thumb.jpg post-39694-0-24432000-1479564139_thumb.jpg

post-39694-0-26010900-1479564153_thumb.jpg post-39694-0-15550300-1479564164_thumb.jpg

post-39694-0-30597200-1479564177_thumb.jpg post-39694-0-25131800-1479564188_thumb.jpg

post-39694-0-64537400-1479564204_thumb.jpg post-39694-0-62565800-1479564217_thumb.jpg

post-39694-0-72380900-1479564228_thumb.jpg post-39694-0-56891300-1479564239_thumb.jpg

post-39694-0-16058600-1479564261_thumb.jpg post-39694-0-04186900-1479564276_thumb.jpg

post-39694-0-00324300-1479564286_thumb.jpg post-39694-0-69509600-1479564295_thumb.jpg

post-39694-0-25682100-1479564305_thumb.jpg post-39694-0-38649400-1479564315_thumb.jpg

post-39694-0-53255000-1479564331_thumb.jpg post-39694-0-87630900-1479564343_thumb.jpg

post-39694-0-11139400-1479564354_thumb.jpg post-39694-0-67826300-1479564366_thumb.jpg

post-39694-0-40206900-1479564386_thumb.jpg post-39694-0-39288200-1479564398_thumb.jpg

post-39694-0-77630900-1479564408_thumb.jpg post-39694-0-15019200-1479564419_thumb.jpg

post-39694-0-14573300-1479564432_thumb.jpg

Edited by Maxell
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...