Jump to content

Nóż do maszynki na dwa ostrza


marula3

Recommended Posts

Witam !

Posiadam maszynkę do mięsa ( Zelmer nr 8 ), na tej maszynce kroje mięso na kiełbasy, używam między innymi szarpaka z trzema oczkami i typowy nóż do krojenia z czterema ramionami. Chciałbym uzyskać większe kawałki mięs po zmieleniu, a na sprzęcie który posiadam jest to niemożliwe.

Chcę przerobić nóż do cięcia na dwa ostrza, czy ktoś już próbował to zrobić i jakie są efekty.

Pozdrawiam, marula3

Link to comment
Share on other sites

Odetnij dwa ostrza noża i dzięki temu mięso zostanie dalej "wepchnięte " w szarpak i kawałek będzie większy.

Tylko po takim zabiegu musisz podawać mniejsze porcje mięsa, żeby nóż nie pękł przy cięciu.

 

A dla poprawy humoru, polecam ostry nóż i własnoręczne pokrojenie mięsa ...... bardzo odpręża taka robótka.  :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...