marula3 Posted November 26, 2016 Report Share Posted November 26, 2016 Witam !Posiadam maszynkę do mięsa ( Zelmer nr 8 ), na tej maszynce kroje mięso na kiełbasy, używam między innymi szarpaka z trzema oczkami i typowy nóż do krojenia z czterema ramionami. Chciałbym uzyskać większe kawałki mięs po zmieleniu, a na sprzęcie który posiadam jest to niemożliwe.Chcę przerobić nóż do cięcia na dwa ostrza, czy ktoś już próbował to zrobić i jakie są efekty.Pozdrawiam, marula3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted November 26, 2016 Report Share Posted November 26, 2016 (edited) Chcę przerobić nóż do cięcia na dwa ostrza, czy ktoś już próbował to zrobić i jakie są efekty. Odetnij dwa ostrza naprzeciw siebie i będą większe kawałki. Uzyskasz tzw. nóż dwuskrzydłowy Edited November 26, 2016 by arkadiusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted November 26, 2016 Report Share Posted November 26, 2016 Odetnij dwa ostrza noża i dzięki temu mięso zostanie dalej "wepchnięte " w szarpak i kawałek będzie większy.Tylko po takim zabiegu musisz podawać mniejsze porcje mięsa, żeby nóż nie pękł przy cięciu. A dla poprawy humoru, polecam ostry nóż i własnoręczne pokrojenie mięsa ...... bardzo odpręża taka robótka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marula3 Posted November 26, 2016 Author Report Share Posted November 26, 2016 arkadiusz, miroDziękuję za wiadomość, wykorzystam Wasze rady,Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted November 26, 2016 Report Share Posted November 26, 2016 Używam taki już kilka lat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.