DonLeo007 Posted December 18, 2016 Report Share Posted December 18, 2016 Po 5 dniach sezonowania osuszyłem (na wietrze - 8º) wędzarnia była wydymiona i tak przy 40º wędziłem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted December 18, 2016 Report Share Posted December 18, 2016 Po 5 dniach sezonowania Co masz na myśli pisząc "sezonowanie ".? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted December 18, 2016 Report Share Posted December 18, 2016 Po 5 dniach sezonowania osuszyłem (na wietrze - 8º) Etap osuszania przeprowadzamy w wygrzanej wędzarni do momentu gdy wędzonka bedzie miała sucha powierzchnię i nie bedzie się "pocić" . To co Ty zrobiłeś to było ociekanie a nie osuszanie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted December 18, 2016 Report Share Posted December 18, 2016 (edited) To co Ty zrobiłeś to było ociekanie a nie osuszanie. Ociekanie przeprowadza się w temp.4-6º C a nie 8º C.To było dwa w jednym. Edited December 18, 2016 by arkadiusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonLeo007 Posted December 18, 2016 Author Report Share Posted December 18, 2016 ...na drugi dzien jest lepszy wyglad (apetito); Co masz na myśli pisząc "sezonowanie ".? jest to tz. peklowaniea osuszanie napisałem tak nie dla złamania przepisu tylko wykorzystałem warunki zewnętrzne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted December 18, 2016 Report Share Posted December 18, 2016 Moze byc! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
unio Posted December 19, 2016 Report Share Posted December 19, 2016 Pokaż fotki po rozkrojeniu i napisz czy się przesoliła Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts