reglas24 Posted December 23, 2016 Report Share Posted December 23, 2016 Witam wszystkich na forum.Zarejestrowałem się głownie po to,by dowiedzieć się czy ktoś ma na sprzedaż orginalną Alfa 32 z kompletem sitek tj.3 sztuki,szarpakiem,nadziewarką i kołem pasowym.Żeby jej stan był zadbany.Może ktoś powie czy silnik od frani będzie dobry do tej maszynki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted December 23, 2016 Report Share Posted December 23, 2016 (edited) A możesz nam powiedzieć jak wygląda nadziewarka do 32-i ? Że o kole od rowera nie wspomnę ... PsSilnik od Frani to jest dobry ale nie aż tak Tapniete z GT-I9500 Edited December 23, 2016 by roger Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted December 23, 2016 Report Share Posted December 23, 2016 A możesz nam powiedzieć jak wygląda nadziewarka do 32-i ? Roger ona ma rację. Na allegro pokazały się swego czasu (i pewnie do dzisiaj są) alfy 32 z kołami pasowymi. Sprawdź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
roger Posted December 23, 2016 Report Share Posted December 23, 2016 Koła pasowe rozwiązujące temat przełożenia znam ale nie widziałem nadziewarek do tej konstrukcji ... Owszem można tym nadziewać ale ze stabilizatorem ślimaka i nigdy to nie będzie nadziewarka Tapniete z GT-I9500 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reglas24 Posted December 23, 2016 Author Report Share Posted December 23, 2016 Może nie wyraziłem się jasno.Chodziło mi o ten lejek na ktory nakłada się jelita i nadziewa się-do produkcji kiełbasy.I co ma ktoś,bo chętnie po przystępnej cenie kupię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted December 23, 2016 Report Share Posted December 23, 2016 Mam to czego szukasz, ale napędu opartego na kole i pasku nie polecam.Lepiej zamocować napęd w osi maszynki, wtedy jest pewność, że tak szybko nie wytrze się tuleja ślimaka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reglas24 Posted December 24, 2016 Author Report Share Posted December 24, 2016 A ile by Pan za tą maszynkę żądał?Czy ta maszynka będzie jak Pan pisze mieć zamocowany napęd w osi maszynki?Czy silnik od frani uciągnie maszyne podczas pracy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumbo Posted December 24, 2016 Report Share Posted December 24, 2016 .....rośnie nam następne pokolenie potrzebujące wiedzy ..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted December 25, 2016 Report Share Posted December 25, 2016 Najprostsze rozwiązanie z napędem od wyciągarki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted December 25, 2016 Report Share Posted December 25, 2016 Wszystko OK. tylko gdzie jest sprzęgło? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted December 25, 2016 Report Share Posted December 25, 2016 (edited) Wszystko OK. tylko gdzie jest sprzęgło? To jest połączenie sztywne ,nie potrzeba sprzęgła. Edited December 25, 2016 by jac007 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumbo Posted December 25, 2016 Report Share Posted December 25, 2016 ....sprzęgłem jest KAŻDE połączenie elementu napędzanego z napędzanym..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted December 25, 2016 Report Share Posted December 25, 2016 Miałem co innego na myśli, że jest połączenie to widzę, ale nie jest to bezpieczne połączenia, a co w momencie zablokowania maszynki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jumbo Posted December 25, 2016 Report Share Posted December 25, 2016 ....wywali bezpiecznik i już.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotrek82 Posted December 25, 2016 Report Share Posted December 25, 2016 Taką maszynkę kupisz i Pana Ptaka w Blachowni, to on zajmuje się teraz tymi oryginalnymi maszynkami. Jak zamówisz z sitkami, lejkiem itd, powinien dać rabat. Ja ostatnio właśnie tam byłem osobiście i kupowałem, płaciłem po około 5 zł taniej za każde sitko czy nóż, a lejek i kilka tulejek dostałem gratis jak dobrze pamiętam. Wysłane z mojego LG-H815 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciekzbrzegu Posted December 25, 2016 Report Share Posted December 25, 2016 (edited) a co w momencie zablokowania maszynki?powinno ściąć bolec (element zniszczeniowy po prawej stronie - go się liczy ma ścinanie + dobiera się materiał - to tak teoretycznie ) Edited December 25, 2016 by Maciekzbrzegu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted December 25, 2016 Report Share Posted December 25, 2016 O to mi właśnie chodziło, teraz będę spał spokojniej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted December 25, 2016 Report Share Posted December 25, 2016 Miałem co innego na myśli, że jest połączenie to widzę, ale nie jest to bezpieczne połączenia, a co w momencie zablokowania maszynki? Ale co może ci zablokować maszynkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted December 25, 2016 Report Share Posted December 25, 2016 Żartujesz czy pytasz poważnie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted December 25, 2016 Report Share Posted December 25, 2016 Żartujesz czy pytasz poważnie? Pytam poważnie,bo przez 15 lat nic mi się takiego nie przydarzyło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maciekzbrzegu Posted December 25, 2016 Report Share Posted December 25, 2016 (edited) Ale co może ci zablokować maszynkę.np popychacz/tłok bo przy takiej gardzieli ( przy innych mechanicznych zresztą też) to nie powinno się "dopychać" paluszkami Edited December 25, 2016 by Maciekzbrzegu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MariuszB Posted December 25, 2016 Report Share Posted December 25, 2016 Pytam poważnie,bo przez 15 lat nic mi się takiego nie przydarzyło. Tobie może i nie przytrafiło się ale innym przytrafiają się różne rzeczy, zresztą tu kłaniają się przepisy BHP, proszę, zerknij ile jest przypadków włożenia palców w maszynkę.https://www.google.pl/search?q=palce+w+maszynce&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b&gfe_rd=cr&ei=WCRgWJPzEqmT8QfOhJjgDQ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts