Maxell Posted January 14, 2017 Report Share Posted January 14, 2017 Nawet nie będę rekomendował, gdyż obie pozycje zrobią to same: ZIOŁOLECZNICTWO.pdf ZIOŁA CZYNIĄ CUDA - ANDRZEJ SKARŻYŃSKI.pdf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 14, 2017 Author Report Share Posted January 14, 2017 I tymi tytułami zakończę na razie akcje popularyzacji ziołolecznictwa na naszym forum, mając na dzieję, że wszystkie zostaną docenione i odpowiednio wykorzystane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted January 15, 2017 Report Share Posted January 15, 2017 Dzięki Mirku, wielkie dzięki! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barbarella Posted January 15, 2017 Report Share Posted January 15, 2017 Dziękuję i ja serdecznie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted January 15, 2017 Report Share Posted January 15, 2017 zakończę na razie akcje popularyzacji ziołolecznictwa Bezcenne pozycje !!!Wielkie podziękowania ode mnie i w imieniu forowiczów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziezielony Posted January 15, 2017 Report Share Posted January 15, 2017 Ukłaniam Serde(l)cznie Dziękuję Maxell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryszpak Posted January 15, 2017 Report Share Posted January 15, 2017 Serdecznie dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wosiu Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 Będę czytał dzięki, może coś dopasuję do siebie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wróbel75 Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 Super lektura. Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smakoszek Posted January 16, 2017 Report Share Posted January 16, 2017 (edited) Z preparatów roślinnych na stawy, kości i ścięgna polecam c......... Jest to indyjski kaktus dlatego w naszej literaturze go nie ma. Edited January 17, 2017 by EAnna reklama? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted January 17, 2017 Report Share Posted January 17, 2017 Cissus jest pnączem. Jest to indyjski kaktus dlatego w naszej literaturze go nie ma. Podaj łacińską nazwę to go znajdziemy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Smakoszek Posted January 18, 2017 Report Share Posted January 18, 2017 https://pl.wikipedia.org/wiki/Cissus_quadrangularis "Rośliny o budowie płożących się sukulentów .......Cissus quadrangularis był od wieków wykorzystywany w tradycyjnej medycynie indyjskiej. Obecnie jest stosowany w preparatach wzmacniających kości np. u osób chorych na osteoporozę lub po przebytych kontuzjach. Stosuje się go także w leczeniu wielu innych schorzeń, m.in. przeciw astmie, hemoroidom czy malarii. Jest również ważnym składnikiem licznych środków odchudzających oraz preparatów wspomagających przyrost masy mięśniowej – jako alternatywa dla sterydów anabolicznych. Grube pędy bywają gotowane i spożywane." Ja cissusa biorę na stawy, kręgosłup i zapalenie powięzi stopowej do tego jeszcze tauryna i witamina C lewoskretna.I dwa razy w tygodniu basen. Jak znajdę sadzonkę to kupię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beatag Posted January 18, 2017 Report Share Posted January 18, 2017 Ja ostatnio rozczytuje się o produktach pszczelich -zamówiłam już propolis i pierzgę -tylko nie wiem czy mozna te produkty podrobić i czy propolis ,czy pierzga bywają mniej lub bardziej wartościowe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts