Jump to content

Efekty nauki od podstaw w Wędzarniczej Braci


DonLeo007

Recommended Posts

Po wielu dziesiątkach spędzonych godzin przed komputerem wyniki są 100% dobre (wg znajomych), nauczyłem się wielu a nawet wszystkiego tu, na http://wedlinydomowe.pl (każdemu polecam).

Zaczynałem od kwaśnych, okopconych kiełbas, a nawet wyrzuconego mięsa, 5 termometrów i godzin przed wędzarnią. Teraz mam jeden termometr i oko, znam własną wędzarnię potrafię kontrolować ogień i dym.

Nie będę wymieniać nazw uczestników od których brałem nauki ale wszystko z tego forum - bardzo dziękuję wszystkim kolegom z Wędzarniczej Braci za to ze istnieją i nigdy się im nie nudzi odpowiadać na te same pytania - ja osobiście wole rozmawiać nie pisać (slaby z polskiego), myślę ze się spotkamy na którymś zlocie, osobiście.

Jak wiecie mieszkam we Francji - inne mięso, inne smaki i przyzwyczajenia ale smakuje wszystko co wyprodukuje, jedli Francuzi, portugesi a nawet anglik się znalazł - ogólnie b.dobre, zwłaszcza rodacy mieszkający z okolicy. Mamy niedaleko sklep polski, Polacy którzy się znają, wola kupić coś u mnie bo wiedza ze jest swojskie, a oto moje ostatnie produkty;

 

post-80059-0-94444900-1487920356_thumb.jpg

post-80059-0-66764600-1487920439_thumb.jpg

post-80059-0-38039800-1487920483_thumb.jpg

post-80059-0-48928100-1487920525_thumb.jpg

post-80059-0-15341500-1487920563_thumb.jpg

post-80059-0-42067000-1487920613_thumb.jpg

post-80059-0-59620200-1487920652_thumb.jpg

post-80059-0-30528100-1487920766_thumb.jpg

post-80059-0-90037400-1487920789_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

I tak trzymaj. Wyroby ładne oraz co ważne smakują.

Ale pamiętajmy, że nie możemy spocząć na laurach. Ja też zacząłem dymić niedawno i próbuję opanowąc sztukę wędzenia a do ćwierć-Mistrza jeszcze baaaardzo daleka droga. Ważne, że złapaliśmy bakcyla.

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Witam ponownie po długiej przerwie, ale studiowałem Sery wędzone, zrobiłem dwa, ok. kilograma i dałem spróbować rożnym narodowościom (Portugalczykom,arabom i francuzom i oczywiście naszym rodakom tez).opinia naprawdę pozytywna, większe zainteresowanie jest wędzonym serem ( przepis wg Tier) niż szynka lub kiełbasa.  I znowu dzięki temu forum i stronie jestem wdzięczny za naukę.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...