grafitowy Posted April 12, 2017 Report Share Posted April 12, 2017 Witam.Przyszedł czas najwyższy aby zaprezentować swoją grillo-wędzarnie. Budowę rozpocząłem zeszłego lata, teraz jest już na ukończeniu, wędzić i grillować można. Generalnie jeśli chodzi o konstrukcje to jest to klasyczny "kibelek", ale powiększony o blat i grill. Poniżej zamieszam zdjęcia z przebiegu prac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andyandy Posted April 12, 2017 Report Share Posted April 12, 2017 (edited) ??? super w załadunku wędzonek. . Budowę rozpocząłem zeszłego lata, teraz jest już na ukończeniu, wędzić i grillować można. Generalnie jeśli chodzi o konstrukcje to jest to klasyczny "kibelek", ale powiększony o blat i grill. Prawie rok i czasu na czytanie nie wystarczyło. Edited April 12, 2017 by Andyandy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
binio1111 Posted April 12, 2017 Report Share Posted April 12, 2017 Komorę dociepliłeś . A jaki rozmiary masz wewnątrz komory wędzarniczej po dociepleniu? No i drzwi ładne zrobiłeś . No i rozumiem, że drzwiczki od paleniska to tylko dla ozdoby a za nimi są metalowe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qba-69 Posted April 13, 2017 Report Share Posted April 13, 2017 super w załadunku wędzonek. Kolega chyba będzie teleportował kije z wyrobami Trzeba iść z postępem Drzwiczki paleniska super będą dymić... na zewnątrz Osuszanie też będzie wyzwaniem Po przeróbkach może uda się w tym wędzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted April 13, 2017 Report Share Posted April 13, 2017 Kolega chyba będzie teleportował kije z wyrobami Też chętnie zobaczę czynność wyciągania kijów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukasz6743 Posted April 13, 2017 Report Share Posted April 13, 2017 Kolega chyba będzie teleportował kije z wyrobamiTeż chętnie zobaczę czynność wyciągania kijów. kije można włożyć wzdłuż..... i po problemie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted April 13, 2017 Report Share Posted April 13, 2017 kije można włożyć wzdłuż..... i po problemie Znaczy na drzwiach powiesić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grafitowy Posted April 13, 2017 Author Report Share Posted April 13, 2017 (edited) Ja nie wiem o co wam z tymi drzwiami chodzi, może wy stopami kije wkładacie, ale dla mnie nie najmniejszego problemu z załadunkiem, z reszta właśnie kiełbasy się wędza. Z nagrzaniem i trzymaniem temperatury tez nie ma problemu. Drzwiczki paleniska są tylko drewniane, obite blacha, nic się z nimi nie dzieje, nawet gdy ostatnio rozgrzałem do 120'C. Wewnątrz po izolacji jest 58x58cm Edited April 13, 2017 by grafitowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted April 13, 2017 Report Share Posted April 13, 2017 Ja nie wiem o co wam z tymi drzwiami chodzi Nikt nie pisał, że się nie da załadować, tylko raczej chodzi o to aby ułatwiać sobie życie a nie utrudniać, drzwi powinny być na całą szerokość wędzarni, wtedy jest wygodniej po prostu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grafitowy Posted April 13, 2017 Author Report Share Posted April 13, 2017 To ze wygodniej to oczywiste, wiem ze wszyscy doradzają na cała szerokość, wiedziałem to nawet przed budowa, ale zważyłem o pół cegły bo tak mi się bardziej podoba nadproże jest na cała szerokość, wiec jeśli tylko będę chciał to biorę kontowke, ucinam te pół cegły i daje większe drzwi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andyandy Posted April 13, 2017 Report Share Posted April 13, 2017 bo tak mi się bardziej podoba I wszystko gra i jest jasne. Teraz czekamy na wędzonki w całym zakresie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grafitowy Posted April 13, 2017 Author Report Share Posted April 13, 2017 Pierwsze kiełbachy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dyzio510 Posted April 13, 2017 Report Share Posted April 13, 2017 Bardzo ładne kielbachy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
więcej_czadu Posted May 3, 2017 Report Share Posted May 3, 2017 (edited) trochę wąsko...ale...ładniejsza niż moja :P jabys pociagnał cegły przy grilu na wysokosc wedzarni, to bys teraz docenil bezwłądnosc cieplna takiej kuchenki :P Edited May 3, 2017 by więcej_czadu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts