Jump to content

Peklowanie dziczyzny


Woytas

Recommended Posts

W zeszłym roku pierwszy raz wędziłem dziczyznę, konkretnie cąber z sarny (mrożony zakupione w Selgrosie) . Po ok. 3 dniach solanka zrobiła się mocno czerwona. Wymieniłem ją na nową z obawy o zepsucie się mięsa. 

I tu moje pytanie.

Czy w przypadku dziczyzny taki kolor solanki jest normalny?, czy jakoś moczycie lub płuczecie dziczyznę przed peklowaniem?.

 

Link to comment
Share on other sites

 

 

Czy w przypadku dziczyzny taki kolor solanki jest normalny?, czy jakoś moczycie lub płuczecie dziczyznę przed peklowaniem?.

 

Wszystko zależy jak została strzelona.Jak dobrze i nie ma za dużo krwi to nie moczę.Jak jest jej dużo to można trochę pomoczyć w zimnej wodzie.Czerwony kolor solanki przy dziczyźnie to rzecz normalna. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...