zwierzak Posted January 16, 2006 Report Share Posted January 16, 2006 cześć kupiłem na allegro wędzarenke zacząłem od ryb(mam do nich dostęp bo pracuje na kutrze rybackim) przepisy wziąłem z tej strony(naszej?) palce lizać a najlepsze były śledzie na wiosne zaczynam z mięsami zrobiłem też białą kiełbasę miodzio ,jestem fanem dymu pozdro dla wszystkich i czuj dym Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 16, 2006 Report Share Posted January 16, 2006 Chłopie, jasne że naszej. Napisz dokładnie jak robiłes.Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zwierzak Posted January 16, 2006 Author Report Share Posted January 16, 2006 ryby ,praktycznie każdy gatunek najpierw w solanke na 3 godziny (1/2 szklanki soli na 5l wody) a potem wędzenie ok 5h w temp. 50-60st .Kiełbase białą to przepis na białą parzoną . tak w ogóle to szukam szynkowara będę wdzięczny za rade :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sapertoruń Posted March 18, 2006 Report Share Posted March 18, 2006 a o to moje śledziki,pzrepis an mozcenie ten sam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 19, 2006 Report Share Posted March 19, 2006 Sapertoruń, przeslij zdjęcia na moja pocztę maxell11@wp.pl razem z przepisem, to wkleję na stronke. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.