chudziak Posted March 8, 2008 Report Share Posted March 8, 2008 Niestety nie udało mi się znależć :sad: ,żadnego przepisu no coś w rodzaju szynki wołowej z szynkowara to może ktoś mi coś podpowie . Jestem na etapie obmyślania menu świątecznego i takie różne pomysły przychodzą mi do głowy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JASIU Posted March 8, 2008 Report Share Posted March 8, 2008 poprostu nie ma szynki wolowej , szynkę ma wieprzek :lol:może inaczej sprecyzować pytanie do wyszukiwarki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted March 8, 2008 Author Report Share Posted March 8, 2008 Jasiu!!!!!!! Po prostu się czepiasz nazewnictwa zamiast podać konkrety!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BonAir Posted March 9, 2008 Report Share Posted March 9, 2008 Każdy przepis na kiełbasę można wykonać jako wyrób parzony pomijając etap wędzenia. Zobacz np. tutaj:http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=1378http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?id=347 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DZIADEK Posted March 9, 2008 Report Share Posted March 9, 2008 Jan dla JASIA Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JASIU Posted March 9, 2008 Report Share Posted March 9, 2008 :blush: :blush: :blush: no ale w sklepie widziałem też szynke z indyka :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
chudziak Posted March 9, 2008 Author Report Share Posted March 9, 2008 Każdy przepis na kiełbasę można wykonać jako wyrób parzony pomijając etap wędzenia Tak ale ja chciałam zrobic z jednego kawałka ale rzeczywiście jak się zdecyduję to po prostu zapekluję a potem zamiast wędzic to zrobię w szynkowarze :lol: ale nie wiem czy zdąże zrobic to wszystko co sobie planuję - to po pierwsze a po drugie kto to zje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted March 9, 2008 Report Share Posted March 9, 2008 Chudziak, u nas nie ma dobrej wołowiny, a jesli jest, to rzadko trafia do sklepów, gdzie króluje mięso wyeksploatowanych krów.Obróbka mięsa wołowego wymaga więcej pracy niż obróbka wieprzowiny, zwłaszcza jesli masz na uwadze jeden kawałek. Po prostu nasza wołowina potrzebuje znacznie dłuższego czasu gotowania, co możesz zaobserwować np. podczas przyrządzania rosołu.Może na początek zrób sobie konserwę wołową w sosie własnym, gdzie będziesz mogła przećwiczyć stosowanie dodatków i soli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zemat Posted March 30, 2008 Report Share Posted March 30, 2008 Jan dla JASIA Obrazek PozdrawiamTak to dobra receptura tylko szkoda że takie twarde wychodzi. Ja ją zrobiłem w firmie bez nastrzyku, ale masowane. Wyszła rewelacyjna i wydajność 100%, ale kalkulacja nie ciekawa 20,58 bez zysku z kosztami Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts