Jump to content

szynka wołowa ???/


chudziak

Recommended Posts

Każdy przepis na kiełbasę można wykonać jako wyrób parzony pomijając etap wędzenia

Tak ale ja chciałam zrobic z jednego kawałka ale rzeczywiście jak się zdecyduję to po prostu zapekluję a potem zamiast wędzic to zrobię w szynkowarze :lol: ale nie wiem czy zdąże zrobic to wszystko co sobie planuję - to po pierwsze a po drugie kto to zje
Link to comment
Share on other sites

Chudziak, u nas nie ma dobrej wołowiny, a jesli jest, to rzadko trafia do sklepów, gdzie króluje mięso wyeksploatowanych krów.

Obróbka mięsa wołowego wymaga więcej pracy niż obróbka wieprzowiny, zwłaszcza jesli masz na uwadze jeden kawałek. Po prostu nasza wołowina potrzebuje znacznie dłuższego czasu gotowania, co możesz zaobserwować np. podczas przyrządzania rosołu.

Może na początek zrób sobie konserwę wołową w sosie własnym, gdzie będziesz mogła przećwiczyć stosowanie dodatków i soli.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...