Jump to content

Nadziewarka z napędem royal catering 10-15l

Recommended Posts

Drodzy bracia i siostry, tak sobie siedzę i czytam, i czytam, tym razem o nadziewarkach z napędem, od dawna o takiej myślę, mam swoją Hendi 7l ale przyznam, że przy robieniu kabanosów ( i nie tylko) przydałby się napęd, jako, że raczej nie podejmę się dorobienia takowego własnoręcznie do mojej nadziewarki a i jej pojemność czasem nie jest wystarczająca postanowiłem poszperać i znalazłem nadziewarki Royal Catering z napędami o pojemności 10l i 15l. Przyznam, że wygląd i pojemność jak i opis bardzo mi odpowiadają.

Chciałbym zasięgnąć opinii bardziej doświadczonych kolegów czy ta konstrukcja jest solidna?? Chodzi mi o całość z napędem bo wiadomo, że sama nadziewarka to to samo co Hendi. Proszę też o pominięcie ceny, tylko ocenę solidności, względnie o doświadczenia z tym sprzętem

Moc znamionowa przy 10 litrach pojemności 230W,  i 260W przy 15l.

Instrukcja wraz ze zdjęciami i opisem w załączniku

1347_INSTRUKCJA_PL.pdf

Edited by skyhunter

• 4 weeks later...

Witam skyhunter. Też zastanawiałem się nad taką nadziewarką. Przede wszystkim musisz wiedzieć że to chińska produkcja. jeżeli chodzi o 15 litrową i 260W to wydaje mnie się że to trochę mało. Zdecydowałem się na wykonanie samodzielnie napędu. Nadziewarkę mam 15 litrową Technologiess i silnik z motoreduktorem 400W na falowniku i przy kabanosach troszkę mogłaby mieć więcej mocy ale wypycha. Kaszanka, krakowska i śląska bezproblemowo.   

Jeżeli chciałbyś sam wykonać napęd to chętnie doradzę. Ja swój wykonywałem sam od A do Z wraz z podłączeniem falownika i zaprogramowaniem go .

Pozdrawiam

• 4 weeks later...

Moim zdaniem moc zdecydowanie za mała przy bardziej zwięzłych farszach może być problem.

jeśli nie musi to być nowa maszyna to skontaktuj się z KONSORCJUM ANDZIAK sp.j. SKŁAD MASZYN - WARSZTATY  BIAŁOKURY 14 (k/Kołobrzegu) 78-123 Siemyśl  Kontakt telefoniczny: tel.: +48 94 35 181 80 tel.: +48 94 35 188 73 tel.: +48 94 35 882 95 

Sprowadzają różne maszyny i je remontują maja spory wybór od małych po duże typowo przemysłowe jak szukałem wilka to na nich trafiłem 

• 1 month later...