Anetka Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 Korzystając z przepisu na stronce http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/2008/03/hoagie-rolls.html własnie upiekłam te bułeczki (już drugi raz) fantastyczne choć mogły by być ciut bardziej słone, ciasto wymieszałam w maszynie a dalej tak samo jak w przepisie bułeczki drugi raz rosną tak wyglądają po solarium :grin: Sprobujcie warto, ja takie zrobię na śniadanie świąteczne :tongue: tylko nie takie długie tylko każdy długi paluch przed połołżeniem na blachę przekroję na pół i będzie 12 małych :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gabi Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 Anetka ! Bułeczki świetnie wyglądają . :tongue: Może jutro znajdę czas żeby je zrobić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raulo Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 W przepisie jest "mąka chlebowa".Jaka to jest dokładnie mąka ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Anetka Posted March 19, 2008 Author Report Share Posted March 19, 2008 Ja użyłam mąki pszennej kupionej na rynku u "baby" i ona mówiła, że to chlebowa, gdzieś na forum o tym było jaki numer powinna miec jaka mąka :rolleyes: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gabi Posted March 19, 2008 Report Share Posted March 19, 2008 Raulo! Pytaj w sklepie o mąkę pszenną chlebową typ 750. :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andy Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 A ja bułki i chleb piekę używając mąki pszennej typ 650 (podobno chlebowa). Kupuję ją w hurtowni gdzie zaopatrują się piekarze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Raulo Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 Dziękuję za odpowiedzi. Kupię i taką i taką.Zrobię 2 próby i będzie wiadomo, która lepsza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wnuczek Posted March 20, 2008 Report Share Posted March 20, 2008 Mąkę 650 kupisz tanio w Biedronce. Występuję ona pod nazwą "mąka babuni".Sam takiej używam do chleba. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gabi Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 Anetka ! Upiekłam bułki w/g podanego przepisu. Dodałam świeże drożdże zamiast suszonych . SUPER ! :tongue: POLECAM! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcomm Posted April 5, 2008 Report Share Posted April 5, 2008 Gabi Dziekuję za przepis na grahamki. Tym razem z orkiszowej 1850 i orkisz 700 plus 1 jajko i otręby :grin: Wyszły rewelacja. :grin: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bietka Posted April 6, 2008 Report Share Posted April 6, 2008 Maka 650 też jest w Lidlu.Bułeczki ,,stoją"" w kolejce do upieczenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anem5 Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 A czy może ktoś próbował takie bułeczki zrobić w piecu chlebowym? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest pedro Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 A czy może ktoś próbował takie bułeczki zrobić w piecu chlebowym? Gdybym tylko takowy posiadał. Nawet bym się nie zastanawiał. A tak pozostaje tylko piekarnik :sad: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
anem5 Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 W piątek spróbuje w moim chlebowcu :grin: już nie mogę sie doczekać. Tylko muszę zrobić większą ilość bo rodzinka z daleka przyjeżdża. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomeczek Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Witam Przepisy są wspaniałe jako początkujący adept szcztuki pieczenia mam kilka pytań w przepisach podawana jest ilość suszonych drożdży np 1 łyżeczka jak to przeliczyć na zwykłe drożdże. Upiekłem bułeczki z tutejszych przepisów ale były za bardzo spieczone czy termoobieg przyspiesza pieczenie czy piec bez termoobiego i nawiewu ? Piekłem w 220 st. i 20 minut. Tomek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
basior_wol Posted July 24, 2008 Report Share Posted July 24, 2008 W przepisie jest "mąka chlebowa". Jaka to jest dokładnie mąka ? mąka chlebowa to mąka pszenna typ 750 lub 850 gdzieś na forum o tym było jaki numer powinna miec jaka mąka :rolleyes: typ nie numer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stokrotka Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 Gabi, Ty dałaś drożdże świeże-a pamiętasz może ile ich dałaś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SMORODINA Posted July 25, 2008 Report Share Posted July 25, 2008 stokrotka, Witam Jak robisz bułeczki z lekkich mąk to możesz dać 10 g na 0,75kg , a jak z ciężkich i w zależności ile jest mąki ciężkiej(1400-2000) od 25 - 50 g. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted July 26, 2008 Report Share Posted July 26, 2008 Ja stosuje make piekarska, ale dla mojej uczulonej coreczki pieke czesto z maki peltowej( ?), numer 630. Bulki wychodza bardzo dobre, a co dla mnie najwazniejsze ona po tym pieczywie nie choruje. Tomeczek jesli pieczywo wychodzi tobie po upieczenie bardzo spieczone, wstaw do piekarnika pod spod naczynie z woda. Gazowe piekarniki maja tendencje wysuszania pieczywa. Sprawdzone, dziala. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Izunia2007 Posted October 30, 2008 Report Share Posted October 30, 2008 Witam!Wlasnie biore sie za robienie tych buleczek.Zobaczymy jaki bedzie efekt.Ciasto zarobie w maszynie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts