Jump to content

[Pieczywo]Bułeczki naprawdę super

Recommended Posts

Korzystając z przepisu na stronce http://arabeskawaniliowa.blogspot.com/2008/03/hoagie-rolls.html

własnie upiekłam te bułeczki (już drugi raz) fantastyczne choć mogły by być ciut bardziej słone, ciasto wymieszałam w maszynie a dalej tak samo jak w przepisie

bułeczki drugi raz rosną

tak wyglądają po solarium :grin:

Sprobujcie warto, ja takie zrobię na śniadanie świąteczne :tongue: tylko nie takie długie tylko każdy długi paluch przed połołżeniem na blachę przekroję na pół i będzie 12 małych :grin:

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Guest pedro

A czy może ktoś próbował takie bułeczki zrobić w piecu chlebowym?

Gdybym tylko takowy posiadał. Nawet bym się nie zastanawiał. A tak pozostaje tylko piekarnik :sad:

• 1 month later...

Witam

Przepisy są wspaniałe jako początkujący adept szcztuki pieczenia mam kilka pytań w przepisach podawana jest ilość suszonych drożdży np 1 łyżeczka jak to przeliczyć na zwykłe drożdże. Upiekłem bułeczki z tutejszych przepisów ale były za bardzo spieczone czy termoobieg przyspiesza pieczenie czy piec bez termoobiego i nawiewu ? Piekłem w 220 st. i 20 minut.

Tomek

• 1 month later...

Ja stosuje make piekarska, ale dla mojej uczulonej coreczki pieke czesto z maki peltowej( ?), numer 630. Bulki wychodza bardzo dobre, a co dla mnie najwazniejsze ona po tym pieczywie nie choruje.

Tomeczek jesli pieczywo wychodzi tobie po upieczenie bardzo spieczone, wstaw do piekarnika pod spod naczynie z woda. Gazowe piekarniki maja tendencje wysuszania pieczywa. Sprawdzone, dziala.

• 3 months later...