Jump to content

Sebastiana potyczki z mięsem.


sebarod

Recommended Posts

Witam .Nazywam się Sebastian . Jak wszyscy tutaj lubie sobie od czasu do czasu "podymić" ;)  Na poczatęk moje wyroby z poprzedniego weekendu i fotka mojej wędzarni.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       post-45209-0-40676300-1507063628_thumb.jpg

 

 

                                  Leberka

 

                                              post-45209-0-30543600-1507063755_thumb.jpg           post-45209-0-87955400-1507063804_thumb.jpg

 

 

 

 

                                    Metka

 

 

                                                 post-45209-0-25895800-1507063853_thumb.jpg          post-45209-0-57150200-1507063907_thumb.jpg

Edited by sebarod
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 689
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kostek ilość dodanych grzybów dla mnie w punkt ,są wyczuwalne ale nie dominują .Rzeczywiście podpatrzyłem w wpisie Arka ,że dodał 8g i pisał że mało u mnie te 10 plus świeże (tylko kapelusze).

Arek po mojemu bułkę się dodaje aby związała tłuszcz ,może się mylę ale tak robię ...

Halusia ,skoro się powiedziało a to na bieżąco będzie kontynuacja...

Olek.P żymlok jest z kawałkami bułki oraz z juchą ,więc to jednak coś innego ;)

Dziękuję wszystkim za opinię i pozdrawiam.

Link to comment
Share on other sites

Ostatnio moje zainteresowanie poszło w kierunku wędlin dojrzewających .Raczkuje w temacie ,ale kilka wykonów wisi już w komorze .Na efekty muszę jeszcze poczekać .

 

 

                    post-45209-0-23678800-1507145205_thumb.jpg

 

 

                    post-45209-0-80118600-1507145244_thumb.jpg

 

 

                    post-45209-0-88598400-1507145290_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Olek.P dla mnie śląski jest właśnie z krwią .Biały jest opolski ,zresztą jak podaje wiki jest wpisany na listę produktów regionalnych .


[Dodano: 04 paź 2017 - 22:14]

Za żymlokiem nie przepadam ,z racji tego nie robiłem ich .Krupniok to już inna bajka,lubię .

 

 

                    post-45209-0-10504900-1507147991_thumb.jpg

 

 

                    post-45209-0-86779500-1507148028_thumb.jpg

Edited by sebarod
Link to comment
Share on other sites

 

 

,może się mylę ale tak robię .

 

Szczerze mówiąc nie znam przepisu na  kiszki pasztetowe lub wątrobiane gdzie dodaje się bułki ew. można dodać kaszę manną. Bułka to raczej do pasztetu.Bułka moim zdaniem nic nie wiąże a wręcz przeciwnie powoduje że farsz jest bardziej smarowny.

Link to comment
Share on other sites

 

 

Szczerze mówiąc nie znam przepisu na  kiszki pasztetowe lub wątrobiane gdzie dodaje się bułki

 

To już znasz ;) Arku jakby wszyscy robili tak samo byłoby nudno. Nie trzeba daleko szukać ,AndrzejK też do swojej wątrobianki dodaje bułkę  .

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...