sebarod Posted October 3, 2017 Report Share Posted October 3, 2017 (edited) Witam .Nazywam się Sebastian . Jak wszyscy tutaj lubie sobie od czasu do czasu "podymić" Na poczatęk moje wyroby z poprzedniego weekendu i fotka mojej wędzarni. Leberka Metka Edited October 3, 2017 by sebarod Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted October 3, 2017 Report Share Posted October 3, 2017 Witaj Sebastian wyroby widzę pierwszego sortu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Einshell Posted October 3, 2017 Report Share Posted October 3, 2017 No nooo... Nie złe DOBREGO początki... Pozdrawiam !!! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
StefanS Posted October 3, 2017 Report Share Posted October 3, 2017 Witaj Sebastian - a te grzybki na pierwszym zdjeciu to tez "dymione"? (zartuje). Ladne wyroby, . Ogorki tez mi sie podobaja. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebarod Posted October 3, 2017 Author Report Share Posted October 3, 2017 Dzięki .Grzybki takie same powędrowały do leberki ,świeże kapelusze i mielony susz. Ogórki musztardowe ,z zeszłego roku zapasy się ostały . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
eli55 Posted October 4, 2017 Report Share Posted October 4, 2017 Ladna wedzarnia i ladne wyroby :clap: , a leberka z jakiego przepisu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted October 4, 2017 Report Share Posted October 4, 2017 Jak wszyscy tutaj lubie sobie od czasu do czasu "podymić" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebarod Posted October 4, 2017 Author Report Share Posted October 4, 2017 Do leberki użyłem podgardle i pachwina po 35%,łopatka i wątroba po 15%,bułka 1szt/kg,rosół 10%.Grzyby zmielony susz 10g/kg i świeże kapelusze 10 %wagi mięsa(pokrojone podsmażyłem na maśle) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted October 4, 2017 Report Share Posted October 4, 2017 .Grzyby zmielony susz 10g/kg i świeże kapelusze 10 %wagi mięsa(pokrojone podsmażyłem na maśle) Seba jak się odnosisz do zastosowanej dawki grzybów,jest ona wystarczajaca ?czy byś jeszcze dodał wiecej ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted October 4, 2017 Report Share Posted October 4, 2017 (edited) A po co w tej leberce bułka?.Co do grzybów to chyba dobrze bo tyle proponowałem i mnie nie zrugał że jest coś nie tak Edited October 4, 2017 by arkadiusz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
@halusia@ Posted October 4, 2017 Report Share Posted October 4, 2017 Witam .Nazywam się Sebastian Witaj Sebastian. Jak miło że w końcu ruszyłeś z tematem na forum. Czekam na więcej Twoich wyrobów , a wiem że potrafisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olek.P Posted October 4, 2017 Report Share Posted October 4, 2017 A po co w tej leberce bułka?. ....a mze to nie leberka , tylko slaski zymlok ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebarod Posted October 4, 2017 Author Report Share Posted October 4, 2017 Kostek ilość dodanych grzybów dla mnie w punkt ,są wyczuwalne ale nie dominują .Rzeczywiście podpatrzyłem w wpisie Arka ,że dodał 8g i pisał że mało u mnie te 10 plus świeże (tylko kapelusze).Arek po mojemu bułkę się dodaje aby związała tłuszcz ,może się mylę ale tak robię ...Halusia ,skoro się powiedziało a to na bieżąco będzie kontynuacja...Olek.P żymlok jest z kawałkami bułki oraz z juchą ,więc to jednak coś innego Dziękuję wszystkim za opinię i pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olek.P Posted October 4, 2017 Report Share Posted October 4, 2017 Czlowiek Cale zycie sie uczy, ....a co to jest jucha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebarod Posted October 4, 2017 Author Report Share Posted October 4, 2017 Czlowiek Cale zycie sie uczy, ....a co to jest juchaKrew Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
paweljack Posted October 4, 2017 Report Share Posted October 4, 2017 ....a co to jest jucha jucha1. «krew zwierzęcia»2. posp. «krew ludzka» Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebarod Posted October 4, 2017 Author Report Share Posted October 4, 2017 Ostatnio moje zainteresowanie poszło w kierunku wędlin dojrzewających .Raczkuje w temacie ,ale kilka wykonów wisi już w komorze .Na efekty muszę jeszcze poczekać . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olek.P Posted October 4, 2017 Report Share Posted October 4, 2017 ......a to jak slaki zymlok jest z krwia ,to dla mnie to zupelnie cos nowego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostek61 Posted October 4, 2017 Report Share Posted October 4, 2017 a to jak slaki zymlok jest z krwia ,to dla mnie to zupelnie cos nowego https://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%BBymlok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebarod Posted October 4, 2017 Author Report Share Posted October 4, 2017 (edited) Olek.P dla mnie śląski jest właśnie z krwią .Biały jest opolski ,zresztą jak podaje wiki jest wpisany na listę produktów regionalnych .[Dodano: 04 paź 2017 - 22:14]Za żymlokiem nie przepadam ,z racji tego nie robiłem ich .Krupniok to już inna bajka,lubię . Edited October 4, 2017 by sebarod Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perszing37 Posted October 5, 2017 Report Share Posted October 5, 2017 No SEBUŚ obudził się z letargu I założył temat - nononono i ja dożyłem tej wiekopomnej chwili Dawaj foty jegermaistra - wiem że są w innym wątku ale dawaj je tu. Przednio mi smakował. Warty poczynienia:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted October 5, 2017 Report Share Posted October 5, 2017 Sąsiad ładne wyroby. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arkadiusz Posted October 5, 2017 Report Share Posted October 5, 2017 ,może się mylę ale tak robię . Szczerze mówiąc nie znam przepisu na kiszki pasztetowe lub wątrobiane gdzie dodaje się bułki ew. można dodać kaszę manną. Bułka to raczej do pasztetu.Bułka moim zdaniem nic nie wiąże a wręcz przeciwnie powoduje że farsz jest bardziej smarowny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sebarod Posted October 5, 2017 Author Report Share Posted October 5, 2017 Szczerze mówiąc nie znam przepisu na kiszki pasztetowe lub wątrobiane gdzie dodaje się bułki To już znasz Arku jakby wszyscy robili tak samo byłoby nudno. Nie trzeba daleko szukać ,AndrzejK też do swojej wątrobianki dodaje bułkę . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perszing37 Posted October 5, 2017 Report Share Posted October 5, 2017 I ja też dodam bo lubię bułki kaszę manną przestałem jeść jak wyrosłem z butelki i smoczka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.