bartwysoki Posted November 10, 2017 Report Share Posted November 10, 2017 Wyszło tak. Do 120 stopni na pełnej przestrzeni 20 min. Grzałka 2kw + pamel + dymbox + komin 180 + ocieplenie 3cm wełny + zewnątrz blacha 3mm i wewnątrz 1,5. Wewnątrz jest wyjmowana podziałka. Prawa część może służyć jako grill lub mała wędzarka po wyjęciu przegrody można przesunąć grzałkę. Jestem po pierwszych wędzenio/bbq i jest ok. Nic się nie skrapla i ładnie pracuje, a co najważniejsze 12h i mostek wołowy prawie bez obsługowo wyszedł. Pozdrawiam całe forum. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElCidX Posted November 10, 2017 Report Share Posted November 10, 2017 No ładne, jakie wymiary wewnątrz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartwysoki Posted November 10, 2017 Author Report Share Posted November 10, 2017 No ładne, jakie wymiary wewnątrz?Wewnętrzne wymiary to 783x783x540. Waga o matko troszkę wyszło 70-90 kg to tak na słuch trzeszczącego kręgosłupa podczas przenoszenia tzn. zdejmowania z samochodu. Wydawało się, że będzie to mniej pracy, a okazało się, że ciągle coś dorabiałem poprawiałem i nie tak szybko nastąpił koniec, ale praca była b. przyjemna. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartwysoki Posted November 12, 2017 Author Report Share Posted November 12, 2017 Mam pytanie do użytkowników dymbox'ów i roger box'ów jak długo generujecie dym z pełnego załadowania. Mam wrażenie, że przy zbyt małym dopływie dodatkowego powietrza do komory, wytwarza się silniejszy ciąg poprzez dymbox i spalanie jest szybsze. Czy też macie takie obserwacje? Pozdrawiam szanowne grono Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted November 12, 2017 Report Share Posted November 12, 2017 Jeśli nie ma dodatkowego otworu którym dopływa powietrze do komory, to przy większym wietrze tworzy się ciąg i DG dymi coraz mocniej.W normalnych warunkach, czas generowania dymu zależy od siły nadmuchu pompki i powinien dymić 2-3 godziny. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ElCidX Posted November 12, 2017 Report Share Posted November 12, 2017 Mój własny zbudowany na planach rogera na pełnym zasypie dymi 5 godzin przy pompce ustawionej na minimum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartwysoki Posted November 12, 2017 Author Report Share Posted November 12, 2017 Dzięki za informację. Wasze opinie pokrywają się zatem z moimi obserwacjami. Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts