Jump to content

Moja wędzarko/grill "slow and low"


Recommended Posts

Wyszło tak. Do 120 stopni na pełnej przestrzeni 20 min. Grzałka 2kw + pamel + dymbox + komin 180 + ocieplenie 3cm wełny + zewnątrz blacha 3mm i wewnątrz 1,5. Wewnątrz jest wyjmowana podziałka. Prawa część może służyć jako grill lub mała wędzarka po wyjęciu przegrody można przesunąć grzałkę. Jestem po pierwszych wędzenio/bbq i jest ok. Nic się nie skrapla i ładnie pracuje, a co najważniejsze 12h i mostek wołowy prawie bez obsługowo wyszedł. Pozdrawiam całe forum.2947133dd518b4129f85a4d1c52df543.jpg7eba6cf34577a3e25bceb3c1f92dd896.jpg

 

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

No ładne, jakie wymiary wewnątrz?

Wewnętrzne wymiary to 783x783x540. Waga o matko troszkę wyszło 70-90 kg to tak na słuch trzeszczącego kręgosłupa podczas przenoszenia tzn. zdejmowania z samochodu. Wydawało się, że będzie to mniej pracy, a okazało się, że ciągle coś dorabiałem poprawiałem i nie tak szybko nastąpił koniec, ale praca była b. przyjemna.

 

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

Mam pytanie do użytkowników dymbox'ów i roger box'ów jak długo generujecie dym z pełnego załadowania. Mam wrażenie, że przy zbyt małym dopływie dodatkowego powietrza do komory, wytwarza się silniejszy ciąg poprzez dymbox i spalanie jest szybsze. Czy też macie takie obserwacje? Pozdrawiam szanowne grono

 

 

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...