Jump to content

Nadziewarka - pomoc w zakupie.

cyganero

Recommended Posts

witam wszystkich zamierzam zakupić takie oto cudo

http://allegro.pl/nadziewarka-do-kielbasy-3kg-silikon-tlok-maszynka-i3553528169.html

czy to jest w ogóle warte uwagi??

czy polecacie coś innego w podobnej cenie?

Dodano: 02 październik 2013 - 20:17

potrzebuje to do kabanosów i zwykłych kiełbasek ew czasami jakas krakowska

• Replies 409
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Koledzy sie na pewno bardziej fachowo wypowiedzą, ale mi to kiepsko wygląda ze względu na brak uszczelki na tłoku, poza tym osobiście by nie bardzo pasowało przykręcanie do blatu-ja nie mam takiej mozliwosci. Dyskusja nt nadziewarek na forum ma wiele stron... Jak kupowałem swoja pare miesiecy temu to zupełnie skołowaciałem. Zdecydowałem sie w koncu na stojacą samodzielnie 5 l .

potrzebuje to do kabanosów i zwykłych kiełbasek ew czasami jakas krakowska
 Krakowska jako tako o kabanosach z ta nadziewarką zapomnij  :cool:

Dokładnie jak pisze Tusiaczek... nadziewanie Kabanosów to masakra... chociaż ja sobie jakoś radziłam bo mam identyczną.

Teraz już mam problem rozwiązany bo nabyłam nową dziadziewarkę... idzie jak po '' masle''. :)

Kup sobie taką nadziewarkę jak ta tylko z na prawdę silikonowym tłokiem. Bo ta pokazana przez Ciebie to oszustwo tłok ma cienki metalowy.

http://allegro.pl/nadziewarka-do-kielbas-3-kg-tlok-silikonowy-2190p-i3563494343.html

Zrób sobie takie usprawnienie jak u mnie i masz super sprzęt na lata. Mam, używam, wiem co piszę. Zrób sobie takie uszczelnienie z silikonu jak na fotkach, dodaj odpowietrznik zrobiony w 10 min. ze śrubki z nakrętką i wszystko.To, bardzo dobry i tani sprzęt,

post-49725-0-46249300-1380783953_thumb.jpg

post-49725-0-38958700-1380784003_thumb.jpg

post-49725-0-28232200-1380784058_thumb.jpg

Powiem tak- Moja ciotka jeździła przez 28 lat maluchem --tym samym -też była w zasadzie zadowolona, ale od wczoraj jeździ nowym autem --jest bardziej zadowolona niż z malucha.

Bobek poszedł na złom za 300pln. Generalnie nadziewarka jest GIT jak ktoś robi mało,nie przegnie z Newtonem i nie straci cierpliwości przy krakowskiej czy szynkowej-pomijając fakt częstego napełniania cylindra farszem. Kiedyś napychano ręcznie(palcówka) i też wesela się odbywały. Za 300zł już można kupić coś lepszego z cylindrem z jednego kawałka materiału (wytłoczka ze stali KO). Więc warto się zastanowić czy te 130 zł to dobrze wydana kasa.

Da się, da. Ale są tacy co nawet kabanosów czy parówek nie potrafią, o szynkowej nie wspominając. Jasne że to nie sprzęt dla ludzi robiących na tzw. szeroką skalę. ale jak ktoś raz w tygodniu robi 10-15 kg. kiełbasy, dla siebie, przyjaciół czy rodziny, to ta nadziewarka wystarcza aż nadto. Mam robię i wiem co piszę, zresztą nie tylko ja bo jest wielu takich którzy mają ten sprzęt i działa u nich znakomicie.

Ja kupiłem "hendiego" nówka sztuka (7 litrów) i powiem krótko  d..a zbita pierwszy wyrób: żywiecka - ciut farszu 'wylazło nad tłoczysko, wczoraj zwyczajna i tragedia, po przejsciu cylindra na całej długości, nad tłoczysko "wylazły" dwie garście farszu. Pytanie : reklamować sprzęt, czy tez ja coś sknociłem?

Ja kupiłem "hendiego" nówka sztuka (7 litrów) i powiem krótko  d..a zbita pierwszy wyrób: żywiecka - ciut farszu 'wylazło nad tłoczysko, wczoraj zwyczajna i tragedia, po przejsciu cylindra na całej długości, nad tłoczysko "wylazły" dwie garście farszu. Pytanie : reklamować sprzęt, czy tez ja coś sknociłem?

Bardzo możliwe że masz odwrotnie założoną uszczelkę. I dokręć odpowietrznik, ma być tylko malutka szparka.

teoretycznie to niby "oryginal", ale kto go tam wie? Odpowietrznik jest ustawiony tycio, tycio, a wyciskanie na krawędzi tłoka i cylindra. Może pojutrze coś "zadymię" i założę inaczej uszczelkę, a jak to nie pomoże to co radzicie? Złomować- reklamować, bo "cuś mi się widzi", że kabanosów nie uświadczę.

A może ktoś zrobi zdjęcie dobrze założonej uszczelki? Wczoraj pierwszy raz używałem swojej nadziewarki i dopiero po zdjęciu i umyciu uszczelki wpadło mi do głowy, że nie zwróciłem uwagi przed ściągnięciem jak ona była założona ;)