Jump to content

Kiszka pasztetowa.


BonAir

Recommended Posts

  • 6 months later...
  • 3 years later...
Drodzy ,w temacie- inaczej Kochana Braci zadymiarska ,jako bardzo zielony w tym bardzo trudnym temacie masarskim mam pytanie dotyczace co to sa skorki .W bardzo wielu przepisach jest podane ,szczegolnie w wyrobach podrobowych- dodac skorek .Czy skora z calej blondynki jest zjadliwa ? .Osobiscie jadlem skorke z golonki i nozek gotowanych do galaretki.Czy skora z boczku i sloniny po ugotowaniu to tez skorki. pozdrawiam Jorgus
Link to comment
Share on other sites

Tak. :cool:

Trzeba ją ugotować w niewielkiej ilości wody, zmielić x2 na najmniejszym sitku, a potem skutrować, albo potraktować blenderem. Takie"masło"dodajesz do farszu.

Ja robię pasztetową krojona , nie smarowaną z 0,5kg łopatki i 0,5kg podgardla z/s 9ta skórę potem po "obrobieniu" dodaję do całości) i 0,35kg wątroby, dodaję również 70g kaszy mannej i oczywiście przyprawy, całość trafia do jelita cienkiego i ......itd

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...