Jump to content

Policzki wieprzowe.

TurkućPodjadek

Recommended Posts

Andrzej, jak pojade do sklepu to u mnie moge poprosic o same policzki i mi je sprzedaja. Mieszka blisko dzielnicy , gdzie sa chinczycy, a oni na prawde wszystko sprzedaja. :D

Uszy, ozory, krew, wszyelkiego rodzaju nogi i kopytka .... Wymysl sobie , a postaram sie znalezc. ;)

a oni na prawde wszystko sprzedaja. :D

Jak byłem na targu w Gruzji też wszystko było :D   W mojej mieścinie w sklepie jest tylko to co ludzie na bieżąco kupują . Ja sobie też radzę ...........  zamawiam i mam ......   bo kupuję w sklepiku przy masarni :D

Gorąco pozdrawiam

Nie zaglądam wręcz do sklepów wielkopowierzchniowych tego typu

Jak to śpiewał Czesław Niemen, "mam tak samo jak Ty" :D Szczególnie jeśli chodzi o mięsiwo.

Jak na razie to było tylko o głowiźnie i prasowaniu policzków, a jakieś inne sposoby ich wykorzystania? 

• 10 months later...

Jakieś 2 tygodnie temu moja lepsza połowa zakupiła w LIDL-u policzki wieprzowe z pieprzem seria DeLux. Bardzo ładnie zapakowane i cieniutko pokrojone. Ściśle związane żelatyną. Nawet smaczniste. No,ale dlaczego mam kupować te Lidlowskie. Zakupiłem w Makro policzki, zapeklowałem i po konsultacjach z miszczem @arkadiuszem zrobiłem w szynkowarze. Wyszły bardzo smaczne, ścisłe tylko nie tak cienko pokrojone jak te lidlowskie. W każdym razie będę powtarzał wyrób.

post-40210-0-71691900-1512820146_thumb.jpg

post-40210-0-52467900-1512820162_thumb.jpg

post-40210-0-21384000-1512820177_thumb.jpg