TurkućPodjadek Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 Przepraszam jak zaśmiecam (proszę przesunąć/przenieść gdzie trzeba) ale wyszukiwarka milczała... ktoś robił policzki na kanapki?robić jak ozory(trzeba czymś wiązać)? policzki mają smak pomiędzy ozorami a golonką jak dla nas... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 ktoś robił policzki na kanapki? Myślę że należy pójść w kierunku zrobienia głowizny wp . Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 Kiedys policzki zapeklowalam i zrobilam w prasce. Bylo smaczne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 Kiedys policzki zapeklowalam i zrobilam w prasce. Bylo smaczne. Aniu , policzki były wieprzowe ? Są małe to kilka głów wieprzowych musiałaś zagospodarować Chyba że macie takowe w sklepach Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ANNAM Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 Andrzej, jak pojade do sklepu to u mnie moge poprosic o same policzki i mi je sprzedaja. Mieszka blisko dzielnicy , gdzie sa chinczycy, a oni na prawde wszystko sprzedaja. Uszy, ozory, krew, wszyelkiego rodzaju nogi i kopytka .... Wymysl sobie , a postaram sie znalezc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 a oni na prawde wszystko sprzedaja. Jak byłem na targu w Gruzji też wszystko było W mojej mieścinie w sklepie jest tylko to co ludzie na bieżąco kupują . Ja sobie też radzę ........... zamawiam i mam ...... bo kupuję w sklepiku przy masarni Gorąco pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly-maly Posted February 6, 2017 Report Share Posted February 6, 2017 Ja też już kupowałem same policzki wieprzowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 Nie wiem jak w innych miastach, ale w Warszawie są w Makro. Kupowałem w sobotę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 (edited) ale w Warszawie są w Makro. Nie zaglądam wręcz do sklepów wielkopowierzchniowych tego typu . Serdecznie pozdrawiam Edited February 7, 2017 by andrzej k Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qba-69 Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 Nie zaglądam wręcz do sklepów wielkopowierzchniowych tego typu Jak to śpiewał Czesław Niemen, "mam tak samo jak Ty" Szczególnie jeśli chodzi o mięsiwo.Jak na razie to było tylko o głowiźnie i prasowaniu policzków, a jakieś inne sposoby ich wykorzystania? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 a jakieś inne sposoby ich wykorzystania? Salceson . Nie zaglądam wręcz do sklepów wielkopowierzchniowych tego typu Małe sklepy tam się zaopatrują Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TurkućPodjadek Posted February 7, 2017 Author Report Share Posted February 7, 2017 W Auchmanie też bywają. Co do wykorzystania - piekłem, dobry też jest z nich sosik z suszonymi grzybami do kaszy i ogórca jak pisałem na początku w smaku między ozorem a golonką (no chyba że smaku nie mam) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 Barbara mi dzisiaj mówiła, że widziała je wczoraj w E.Leclerc'u. Konfekcjonowane przez Krakusa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Henio Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 Barbara mi dzisiaj mówiła, Ja w Lidlu spotkałem , ostatnio modne w markietach. Nie kupiłem , bo dla mnie policzek musi być z uchem . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej k Posted February 7, 2017 Report Share Posted February 7, 2017 Małe sklepy tam się zaopatrują Henio , .... "mój " sklep firmowy zaopatruje się w ubojni . Pozdrowionka ślę . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TurkućPodjadek Posted February 8, 2017 Author Report Share Posted February 8, 2017 Ciąć na kawałki jak do gulaszu? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spec202 Posted February 8, 2017 Report Share Posted February 8, 2017 Małe sklepy tam się zaopatrują prawda pozdrawiam, Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JaGra Posted December 9, 2017 Report Share Posted December 9, 2017 Jakieś 2 tygodnie temu moja lepsza połowa zakupiła w LIDL-u policzki wieprzowe z pieprzem seria DeLux. Bardzo ładnie zapakowane i cieniutko pokrojone. Ściśle związane żelatyną. Nawet smaczniste. No,ale dlaczego mam kupować te Lidlowskie. Zakupiłem w Makro policzki, zapeklowałem i po konsultacjach z miszczem @arkadiuszem zrobiłem w szynkowarze. Wyszły bardzo smaczne, ścisłe tylko nie tak cienko pokrojone jak te lidlowskie. W każdym razie będę powtarzał wyrób. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarekduch Posted December 10, 2017 Report Share Posted December 10, 2017 Jak dotychczas robiłem pieczone - dobra przegryzka/zagryzka do różnych napojów. Z tego co widzę po wpisach to nawet takie małe mięso ma duże możliwości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts