Maxell Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 (edited) Po wielu perypetiach, udało mi się wreszcie zdobyć jedyną, do tej pory wydaną pozycję bibliofilską, traktującą o produkcji musztardy. Książka wydana w roku 1953, w maleńkim, jedynie 620 egzemplarzowym nakładzie.Miała dojść przed świętami, ale otrzymałem ją dopiero dzisiaj.Mam nadzieję, że na pewno niejedna osoba skusi się na domową produkcję musztardy wg starych, zdrowych zasad. Zdjęcie: Bank zdjęć WB Edited July 1, 2018 by Maxell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marko30 Posted January 4, 2018 Report Share Posted January 4, 2018 Musztarda w proszku, produkt pojawiający się w wielu przepisach ale nie w sklepie. Super. Tylko czy można to zrobić w warunkach domowych. Dzięki Maxwell za udostępnienie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 14, 2018 Author Report Share Posted January 14, 2018 Mieszasz wszystkie składniki, tak jak do musztardy zwykłej, ale pomijasz ocet i wodę. Te dodajesz, w proporcjach podanych w recepturze głównej, dopiero po rozpakowaniu sproszkowanej musztardy, przed jej użyciem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 14, 2018 Author Report Share Posted January 14, 2018 Dla potrzeb portalu wedlinydomowe.pl opracował Maxell Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nestor Posted January 14, 2018 Report Share Posted January 14, 2018 Niedawno robiłem musztardę z mielonej gorczycy ,którą gotowałem z octem jabłkowym.Po wystudzeniu dla złagodzenia goryczki dodałem trochę miodu.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted January 14, 2018 Report Share Posted January 14, 2018 robiłem musztardę z mielonej gorczycy ,którą gotowałem z octem jabłkowym Przeczytaj uważnie powyższy materiał, który zamieścił Maxell.Zobaczysz ile czego ubiłeś tym gotowaniem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts