Mariusz7 Posted January 12, 2018 Report Share Posted January 12, 2018 Cześć. Przygodę z domowymi wyrobami rozpocząłem jakieś 3-4 lata temu. Większość wiedzy czerpię z forum,trochę eksperymentuje. W tym temacie podzielę się z Wami swoimi wyrobami. Na zdjęciach moje początki,jak widać niezbyt udane,pierwsze własnoręcznie wykonane wędliny,wtedy wydawało mi się,że jest wszystko ok,na szczęście to już za mną Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muski Posted January 12, 2018 Report Share Posted January 12, 2018 wtedy wydawało mi się,że jest wszystko ok,na szczęście to już za mną Wpadka może się zdarzyć i mistrzowi najistotniejsze chyba w tym jest to ,że możne wymienić się doświadczeniami i tymi dobrymi i tymi złymi - jeśli nie wiesz gdzie jest błąd -będziesz go powielał długo - ale SiBy dość szybko wyłapują błędy szkolne i wtedy masz gotowe rozwiążanie - chyba że ten co zrobił błąd wie wszystko najlepiej to już wtedy nie tragedia a komedia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziezielony Posted January 12, 2018 Report Share Posted January 12, 2018 Ta cieńsza faktycznie ma jakieś cechy ....negroidalne Gruba, w batonach sześciu, zdecydowanie milsza oku, może nie idealna lecz akceptowalna..... Mariusz, dawaj te świeższe focięta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz7 Posted January 12, 2018 Author Report Share Posted January 12, 2018 Jutro dodam coś świeżego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qba-69 Posted January 12, 2018 Report Share Posted January 12, 2018 Hahaha Jakbym widział swoją pierwszą kiełbę Musiałem się upewnić, czy to nie moja fota Tak było kiedyś A tak jest teraz Dzięki wiedzy zawartej na forum i rozwijaniu swoich umiejętności, doszedłem do momentu, że mogę powiedzieć "jest dobrze", choć wcale nie powiedziałem, że to już szczyt możliwości Tak więc nie przejmuj się drobnymi niedoskonałościami. Czytaj forum, a wszystko przyjdzie z czasem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz7 Posted January 17, 2018 Author Report Share Posted January 17, 2018 wczorajsza produkcja,kiełbasa z dzikiem,golonka wędzona. były jeszcze polędwice,karkówka i kiełbasa z sarny,Przepraszam za jakość zdjęć Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojs40 Posted January 17, 2018 Report Share Posted January 17, 2018 zdecydowanie lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz7 Posted January 17, 2018 Author Report Share Posted January 17, 2018 Nie mam aparatu,a telefonem ciężko zrobić dobre zdjęcie.w rzeczywistości jest piękny czerwony kolor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woytas Posted January 17, 2018 Report Share Posted January 17, 2018 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 17, 2018 Report Share Posted January 17, 2018 Bardzo ładnie. Różnice już sa bardzo widoczne, oczywiście na korzyść. Tylko tak dalej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz7 Posted January 17, 2018 Author Report Share Posted January 17, 2018 Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
binio1111 Posted January 17, 2018 Report Share Posted January 17, 2018 I tak trzymaj - ładne wyroby Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz7 Posted January 22, 2018 Author Report Share Posted January 22, 2018 Dzisiaj zdjęcia archiwalne to co lubię najbardziej polędwica i boczek,szkoda,że po parzeniu traci ten piękny kolor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ziezielony Posted January 23, 2018 Report Share Posted January 23, 2018 po parzeniu traci ten piękny kolor Mariusz, wędź o nuty dwie niżej, odparz, niech "rosa" zajdzie ze zwędzonek i na powrót do wędzarynki....Taktyczniej niby szybko wystudzić i dowędzić ale jak dobre to szkoda czasu Boczek i polędwica, taka hierarchia...moja.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz7 Posted January 23, 2018 Author Report Share Posted January 23, 2018 Nie mam zazwyczaj czasu na dowędzanie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qba-69 Posted January 23, 2018 Report Share Posted January 23, 2018 Nie mam zazwyczaj czasu na dowędzanie A szkoda, bo warto. Wyrób całkiem inny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz7 Posted January 24, 2018 Author Report Share Posted January 24, 2018 nastepnym razem zaplanuje sobie czas z powtórnym wędzeniem,trzeba się przekonać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz7 Posted January 28, 2018 Author Report Share Posted January 28, 2018 (edited) jeszcze przekrój ostatniej kiełbasy1,5kg,1 z dzika na 16mm1,5 kg podgardla na 8mm0,9 kg mięso z golonki 2x na 2,3mm Edited January 28, 2018 by Mariusz7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz7 Posted January 30, 2018 Author Report Share Posted January 30, 2018 karkówka z synkowaru,peklowana 7dni. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxell Posted January 30, 2018 Report Share Posted January 30, 2018 Coraz lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz7 Posted January 30, 2018 Author Report Share Posted January 30, 2018 kurczak ze słoniną. Cała tuszka z kurczaka oddzielona od kości,mięso z filetów i udek pokrojone w grubą kostkę,ścięgniste i całą reszta zmielone na 6mm,do tego pokrojona w kostkę (ok 30dag) słonina,zasolona jakieś 3 miesiące wcześniej. Całość oczywiście z szynkowaru Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariusz7 Posted April 10, 2018 Author Report Share Posted April 10, 2018 cągle wytwarzam,lecz po zmianie telefonu nie mam czym robić zdjęć,jedynie boczek w miarę udało się sfotografować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Woytas Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 Piękny boczuś, najsmaczniejsza część świni. Blok z kurczakiem bardzo ciekawy, wygląda apetycznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jac007 Posted April 13, 2018 Report Share Posted April 13, 2018 Ładny bodzio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolszymczak Posted April 14, 2018 Report Share Posted April 14, 2018 Kolorek piekny! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.