Andyandy Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 Schabik peklowany w ziołach i tu każdy ma swoje smaki, więc nie piszę składu. Można wędzić na zimno i parzyć lub wędzić na zimno i po uzyskaniu kolorku podnieść temperaturę do 80 st na ostatnie 50 min wędzenia. Jest pyszny i pod każdym wzgledem akceptowany przez "niejadków" do kanapek. Bardzo chude, kruche o wspaniałym smaku do kanapek. Polecam dla milusińskich. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JASIU Posted April 14, 2008 Report Share Posted April 14, 2008 a nie lepiej tylko uwędzić bez obróbki termicznej :rolleyes: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andyandy Posted April 15, 2008 Author Report Share Posted April 15, 2008 Tak można, jak kto lubi. Można też parzony ( pieczony ) dłużej przechować w kanapkach podczas podróży. Wysyłałem paczkę do Irlandii i jako surowe chyba by nie przeszło przez granicę i podróż w różnych temperaturach autobusem też mogła by się źle dla schabiku skończyć. :tongue: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.