Jump to content

Schab wędzony


Andyandy

Recommended Posts

Schabik peklowany w ziołach i tu każdy ma swoje smaki, więc nie piszę składu.

Można wędzić na zimno i parzyć lub wędzić na zimno i po uzyskaniu kolorku podnieść temperaturę do 80 st na ostatnie 50 min wędzenia. Jest pyszny i pod każdym wzgledem akceptowany przez "niejadków" do kanapek. Bardzo chude, kruche o wspaniałym smaku do kanapek. Polecam dla milusińskich.

Link to comment
Share on other sites

Tak można, jak kto lubi. Można też parzony ( pieczony ) dłużej przechować w kanapkach podczas podróży. Wysyłałem paczkę do Irlandii i jako surowe chyba by nie przeszło przez granicę i podróż w różnych temperaturach autobusem też mogła by się źle dla schabiku skończyć. :tongue:
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...