Jump to content

Diana 8 - trzpień

Baca

Recommended Posts

Witam pięknie potrzebuje pomocy w temacie. Mam Dianę 8 to maszynka do mięsa tak dla przypomnienia  :facepalm: ślimak w niej podparty jest standartowo na sprzęgiełku  i na trzpieniu który to ma ślady zużycia. Mam pytanie czy ten trzpień jest wymienny w alfie był. Parząc na sam ślimak to widać, że trzpień nie jest z odlewki tylko z innego materiału więc zdaje mi się że jest wkręcany.Pytałem u dystrybutora ponoć trzeba cały ślimak wymienić, może ktoś ten problem już rozwiązał więc proszę o podpowiedź :)

Kolego Todek: jak już kupiłes trzpien do zelmerka to podaj proszę gdzie, kolega baca o to prosił........

Serdeczne pozdrowienia

Tak prawdę mówiąc to kupiłem trzpień do maszynki nr 8, nie jakiś specjalnie dedykowany do Zelmera. Pomyślałem, że się nada. A kupiłem go w takiej hurtowni masarskiej w Lublinie.

Np. tutaj są do 5 i do 8.

http://www.domowy-wyrob.pl/trzpien-slimaka-maszynka-5.html

Edited by Todek

Dzięki wszystkim trzpień się wykręca a o tym wiem dzięki koledze Narciarz dzięki Rysiu na Ciebie mogę zawsze liczyć . Niemniej dziękuję wszystkim porzeźbiłem temat głębiej i z tym trzpieniem to jest tak nawet do 8 są dwa, na nóż dwustronny i jednostronny a w żadnej z churowni nie ma wymiarów trzeba będzie zwymiarować a najlepiej i szybko do tokarza a mam takowego kolunia i po temacie :)