Jump to content

Diana 8 - trzpień


Baca

Recommended Posts

Witam pięknie potrzebuje pomocy w temacie. Mam Dianę 8 to maszynka do mięsa tak dla przypomnienia  :facepalm: ślimak w niej podparty jest standartowo na sprzęgiełku  i na trzpieniu który to ma ślady zużycia. Mam pytanie czy ten trzpień jest wymienny w alfie był. Parząc na sam ślimak to widać, że trzpień nie jest z odlewki tylko z innego materiału więc zdaje mi się że jest wkręcany.Pytałem u dystrybutora ponoć trzeba cały ślimak wymienić, może ktoś ten problem już rozwiązał więc proszę o podpowiedź :)

Link to comment
Share on other sites

Kolego Todek: jak już kupiłes trzpien do zelmerka to podaj proszę gdzie, kolega baca o to prosił........

 

Serdeczne pozdrowienia

 

Tak prawdę mówiąc to kupiłem trzpień do maszynki nr 8, nie jakiś specjalnie dedykowany do Zelmera. Pomyślałem, że się nada. A kupiłem go w takiej hurtowni masarskiej w Lublinie.

 

Np. tutaj są do 5 i do 8.

http://www.domowy-wyrob.pl/trzpien-slimaka-maszynka-5.html

Edited by Todek
Link to comment
Share on other sites

 Dzięki wszystkim trzpień się wykręca a o tym wiem dzięki koledze Narciarz dzięki Rysiu na Ciebie mogę zawsze liczyć . Niemniej dziękuję wszystkim porzeźbiłem temat głębiej i z tym trzpieniem to jest tak nawet do 8 są dwa, na nóż dwustronny i jednostronny a w żadnej z churowni nie ma wymiarów trzeba będzie zwymiarować a najlepiej i szybko do tokarza a mam takowego kolunia i po temacie :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...