Jump to content

Co to jest/jak się używa/?


Jarod11

Recommended Posts

Witam.Wędzę już trochę czasu,z miesiąc temu zacząłem przygodę z szynkowarem.Staram się rozwijać.Ostatnio kupiłem 2 szt.z podobnego zestawu.    http://www.despol.pl/f/img/8/00928/main.jpgPierwszą od góry i drugą od dołu.Pierwsza wszystko wiadomo.Co z drugą?Jak używać,jak nakładać na igłę,jak "zostawić"dodatki w mięsie?Byłbym wdzięczny za odpowiedź,metoda prób i błędów nie zawsze jest skuteczna.Pozdrawiam zadymiaczy.

Edited by Jarod11
Link to comment
Share on other sites

igła do szpikowania mięsa wołowego  słoniną okazała sie totalną porażką:

-krokodylki przecinay słonine i nie można było przeciągnąć

-przecisnąć samą igłę przez mięso do samego końca to o ku.... co za chole... kto to wymyślił

-to się nadaje tylko do nadziewania farszu mięsa mielonego surowego tylko i wyłacznie,oczywiście filmik bajer monachium

-na filmie dlaczego nadziewa marchewke i pietruszke????bo surowa ma włukna wzdłuż i się nie zerwie jak słonina

 

Co do igieł to dobre do obszycia kierownicy skórą

Post negatywny z mojej strony bo miałem to ustrojstwo,jeszcze teraz mam w oczach przerażenie mojej żony co on to wyprawia.....wkońcu po staremu dlugi cienki nóż i  sztufada wołowa naszpikowana wędzoną soniną została,no a apropo

to Dziadek kiedyś pokazał swój wynalazek rurke do szpikowania polędwicy śliwkami itp.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...