Jarod11 Posted March 4, 2018 Report Share Posted March 4, 2018 (edited) Witam.Wędzę już trochę czasu,z miesiąc temu zacząłem przygodę z szynkowarem.Staram się rozwijać.Ostatnio kupiłem 2 szt.z podobnego zestawu. http://www.despol.pl/f/img/8/00928/main.jpgPierwszą od góry i drugą od dołu.Pierwsza wszystko wiadomo.Co z drugą?Jak używać,jak nakładać na igłę,jak "zostawić"dodatki w mięsie?Byłbym wdzięczny za odpowiedź,metoda prób i błędów nie zawsze jest skuteczna.Pozdrawiam zadymiaczy. Edited March 4, 2018 by Jarod11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
EAnna Posted March 4, 2018 Report Share Posted March 4, 2018 (edited) Co to za cuda pokazałeś?Przypomina mi to igły tapicerskie Dobre do zaszywania drobiu po nadzianiu Edited March 4, 2018 by EAnna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 4, 2018 Report Share Posted March 4, 2018 Masz większe zdjęcie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarod11 Posted March 4, 2018 Author Report Share Posted March 4, 2018 (edited) Większe zdięcie chyba nie na moje umiejętności Wujek google- igły do nadziewania mięsa i grafika/nr1 u mnie/ Nr.1 tak działa Edited March 4, 2018 by Jarod11 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Todek Posted March 4, 2018 Report Share Posted March 4, 2018 Nr.1 tak działa No a pozostałe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miro Posted March 4, 2018 Report Share Posted March 4, 2018 Nr 1 do nadziewania mięsa innym dodatkamiNr 2 i 3 do przeciągania sznurka przez mięso.Pozostałe nie wiem, bo nie widać wyraźnie końcówek. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marek z Bielska Posted March 5, 2018 Report Share Posted March 5, 2018 igła do szpikowania mięsa wołowego słoniną okazała sie totalną porażką:-krokodylki przecinay słonine i nie można było przeciągnąć-przecisnąć samą igłę przez mięso do samego końca to o ku.... co za chole... kto to wymyślił-to się nadaje tylko do nadziewania farszu mięsa mielonego surowego tylko i wyłacznie,oczywiście filmik bajer monachium-na filmie dlaczego nadziewa marchewke i pietruszke????bo surowa ma włukna wzdłuż i się nie zerwie jak słonina Co do igieł to dobre do obszycia kierownicy skórąPost negatywny z mojej strony bo miałem to ustrojstwo,jeszcze teraz mam w oczach przerażenie mojej żony co on to wyprawia.....wkońcu po staremu dlugi cienki nóż i sztufada wołowa naszpikowana wędzoną soniną została,no a apropoto Dziadek kiedyś pokazał swój wynalazek rurke do szpikowania polędwicy śliwkami itp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts